e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

07 de Novembre de 2013

Els millors pressupostos possibles

Tothom és conscient que vivim uns moments d’extraordinàries dificultats i que la crisi econòmica deixa molt poc marge de maniobra. Malgrat això, des del govern de la Generalitat s’ha decidit fer uns pressupostos que apostin per la reactivació econòmica i preservin l’estat del benestar. Per això, malgrat les enormes dificultats que patim, els pressupostos que ha presentat el govern de Catalunya són els millors possibles.

Cal destacar que en els comptes per al 2014 no hi ha noves retallades i comencem a parlar de la reversibilitat d’algunes mesures, fet que ens demostra  que tots els esforços que hem fet  l’administració i els ciutadans durant aquests dos anys han tingut sentit També convé ressenyar que els pressupostos per al 2014 posen especial èmfasi a protegir les persones més vulnerables i que viuen de manera més dura les conseqüències de la crisi.

Tampoc podem oblidar que aquests dos anys de grans sacrificis han permès tirar endavant i estabilitzar les finances de la Generalitat, molt malmeses després de la pèssima gestió del tripartit. Entre les mesures per a la reactivació econòmica cal destacar l’increment de l’oferta financera de l’Institut Català de Finances (ICF) per facilitar el finançament de les empreses i l’aposta per la formació professional adaptada a les necessitats dels sectors productius. Igualment esmentar els nous programes d’ocupabilitat, el desplegament dels fons per al foment del turisme, un dels sectors estratègics, i la consolidació dels conjunt de centres de recerca.

Però també són uns pressupostos amb ànima perquè prioritzen la despesa social, com ho han fet sempre els comptes públics dels governs de Convergència i Unió. Les  polítiques socials arriben a un 71’1% del total dels departaments. En aquest sentit, hi ha un increment de 91 milions d’euros en la despesa destinada a l’atenció de necessitats de l’àmbit social com la RMI, beques menjador, suport als afectats per desnonaments i la lluita contra la pobresa infantil, entre altres mesures necessàries per ajudar les persones mes desfavorides.

Marta Llorens, vicepresidenta portaveu d’Unió Democràtica de Catalunya

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
657
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR