e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

07 de Mar de 2013

Els bancs no poden passar per davant de les persones

El drama de l’atur continua colpejant amb força la nostra societat. Com una taca d’oli s’escampa mes rere mes. A Catalunya hi ha més de 650.000 persones que busquen treball i a Espanya la xifra sobrepassa per primera vegada els cinc milions de persones –sense oblidar que l’Enquesta de Població Activa, més fiable, reconeix més de sis milions d’aturats. Són xifres esgarrifoses  que poden posar en perill la cohesió social.

Atenent aquests nivells és evident que l’atur ha esdevingut la principal preocupació de la societat –com torna a reconèixer el baròmetre del CIS difós ahir- i també és evident que les mesures preses fins ara no han servit per generar ocupació i tampoc han impedit el continu degoteig de  pèrdua de  llocs de treball.

Cal prendre mesures dràstiques amb caràcter urgent per revertir la situació. En el recent debat de política general al Congrés, des de Convergència i Unió vam platejar un conjunt de propostes que s’haurien d’emmarcar en un pla de xoc per crear ocupació. Són mesures que van des dels incentius fiscals a les noves empreses a reduir la burocràcia per la seva inscripció, passant per bonificacions i excedències impositives en els primers anys de funcionament. És necessari també atorgar liquiditat a les petites i mitjanes empreses, als  autònoms i a les famílies. Si el govern ha estat capaç de rescatar la banca en problemes amb una despesa milionària, per què no fa el mateix per rescatar les persones? Per a CiU ens resulta inconcebible rescatar els bancs i no tenir cura de les famílies i oblidar les persones.

En temps de màxima dificultat -i aquests ho són- són necessàries mesures extraordinàries. Cal fer-ho, a més, amb urgència. No podem seguir posposant les mesures per a finals d’any o principis del que ve tal com està fent el PP. La societat necessita que s’actuï ara, avui millor que demà, abans que la situació esdevingui encara més dramàtica amb el risc de tornar-se irreversible. Per tot plegat exigim al govern del PP que actuï d’una vegada en aquest terreny per començar a revertir la situació i per generar confiança en el mercat laboral. De totes les conseqüències de la crisi econòmica, és indubtable que l’atur és la seva cara més dramàtica. Ja és hora d’actuar en conseqüència i abocar tots els esforços en totes les mesures que siguin necessàries per generar ocupació i tenir cura de les persones.


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
610
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR