e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

10 d'Octubre de 2013

La reforma del sistema de pensions que el PP vol tirar endavant mostra una vegada més la nul·la capacitat de diàleg de l’executiu del president Mariano Rajoy i la seva escassa sensibilitat envers els sectors més febles i més necessitats. La proposta del PP empobrirà tots els pensionistes perquè, lluny de millorar les quanties a percebre, ha eliminat l’obligatorietat que almenys s’incrementessin d’acord amb l’IPC. El Consell Econòmic i Social (CES) ha rebutjat l'avantprojecte a partir del dictamen d'una comissió d'experts que remarca que el nou sistema corregit imposarà pèrdues importants de poder adquisitiu als pensionistes en desvincular l'actualització anual de les pensions de l'IPC i substituir-lo per una fórmula que s’intueix arbitrària perquè la definirà el propi govern de l’Estat.  

El govern del PP ha dinamitat d’aquesta manera el Pacte de Toledo, que es va crear precisament per tal d’evitar que un tema tan sensible com les pensions quedés supeditat a les majories al Parlament. El Pacte ha funcionat en els darrers divuit anys, ha donat estabilitat i solidesa a les pensions i ha impedit que esdevinguessin una arma electoral. Ara aquell esperit ha estat ignorat pel PP i el futur que ens ofereix només pot ser qualificat de molt preocupant i profundament injust amb la gent gran.

Des de CiU demanem al govern espanyol que retiri immediatament el seu projecte de reforma de les pensions i que comenci de nou, però fent les coses ben fetes. En aquest terreny fer-les bé vol dir buscant el màxim consens possible entre les forces polítiques i el agents socials i no  empobrir la gent gran del nostre país.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
492
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR