e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

22 de Març de 2012

Hi ha qui acusa CiU de mantenir una actitud partidista quan defensem el pacte fiscal per a Catalunya. Res més lluny de la realitat. És veritat que, d’aquesta qüestió, n’hem fet  bandera i que aquest és el nostre màxim compromís per A aquesta legislatura, però no per interès partidista, sinó perquè estem convençuts que beneficia tots i cadascun dels catalans.

El que no pot ser és que Catalunya hagi tingut al llarg dels darrers trenta anys un desequilibri fiscal que de mitjana representa més del 8% del seu Producte Interior Brut. És clarament abusiu i, per tant, injust. Les balances fiscals recentment presentades així ho corroboren i qualsevol lectura que se’n faci, fins i tot les més favorables, posen de manifest que el desequilibri fiscal que es dóna entre Catalunya i la resta de l’Estat no passa a cap altre indret d’Europa.

Tenint en compte que la nostra proposta de pacte fiscal beneficia al conjunt del país, seguim tendim la mà a totes les forces polítiques que vulguin aconseguir un sistema més just als catalans, i molt especialment al PSC, per la seva condició de segona força. Sabem que és difícil, però si una àmplia majoria  de catalans som capaços de sumar esforços es podrà aconseguir. El desig del govern de la Generalitat i de CiU és arribar a un acord en les xifres i, a partir d’aquí, començar a treballar conjuntament. Per això ens ha desconcertat  que en els darrers dies tres veus socialistes autoritzades en matèria econòmica hagin evidenciat posicions divergents al respecte. Que el primer secretari, Pere Navarro, la portaveu d’Economia, Rocío Martínez-Sempere, i  l’ex-conseller d’economia Antoni Castells es contradiguin, crea confusió tant al sí del PSC com a la resta de la societat.  

Catalunya necessita imperiosament deixar d’estar escanyada fiscalment, i això només ho aconseguirem amb un pacte fiscal diferenciat i just. No pot ser que siguem el territori on més sacrificis es fan i el més desfavorit en la seva balança fiscal en uns nivells que, com dic, no es donen a cap altre indret d’Europa. Si volem rellançar la nostra economia és un imperatiu acabar amb l’abús fiscal. Per aconseguir-ho, necessitem tothom perquè aquest no és un objectiu ni un projecte exclusiu d’un govern o d’un partit, sinó de tot un país. Servirà per millorar les oportunitats i els serveis de tots els catalans, i només per això val la pena sumar com més esforços millor. El PSC té la paraula.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1324
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR