e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

28 de Febrer de 2013

El govern de l’Estat ha de rectificar i ha de traslladar la flexibilització de l’objectiu de dèficit que Europa va atorgar a Espanya a les comunitats autònomes en lloc d’apropiar-se’l en la seva totalitat.  Aquesta reclamació no és un caprici. En els dos últims anys el govern de CiU ha reduït molt significativament el dèficit passant del 4’2 al 2% del PIB i ho ha fet en unes condicions molt dures, amb una forta recessió i havent de pagar un 90% més d’interessos pels deutes acumulats per anteriors governs. Som ben conscients, i així ho hem demostrat, que hem de reduir-lo, però també sabem que això no es pot fer sinó d’una manera gradual, amb un ritme que no posi  en perill els elements bàsics del nostre estat del benestar.

El  govern central escanya les finances de la Generalitat i retalla el 92% de tots els programes associats a Catalunya, especialment del punt de vista de política social, no paga els deutes contrets -només en matèria d’infraestructures se’ns deuen 1.700 milions d’euros- i no resol l’escandalós nivell de dèficit. Fora molt més lleial des del punt de vista institucional i molt més solidari amb els ciutadans de Catalunya complir amb els seus compromisos en comptes de centrifugar el dèficit a les comunitats autònomes i de vanagloriar-se d’haver-lo reduït.

Cal dir les coses pel seu nom: Catalunya no podrà complir el dèficit del 0’7% imposat per l’Estat perquè és impossible d’assumir sense desmantellar el pal de paller de l’estat del benestar. Des del govern de la Generalitat i des de Convergència i Unió ens hi oposarem fins allà on puguem. L’objectiu de dèficit que se’ns planteja és deslleial, injust i perjudicial per als interessos de Catalunya. Per aquest motiu tornem a demanar al govern de l’Estat una voluntat sincera de col·laboració en la defensa ferma d’una flexibilització dels objectius i que s’oblidi de tacticismes polítics per començar a pensar més en les persones.


 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
569
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR