e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

21 de Mar de 2013

Dos no dialoguen si un no vol

En l’actual situació de crisi econòmica, s’imposa  un exercici de responsabilitat per part de tothom. Com ja vam fer en arribar al govern, també ara, des de CiU oferim diàleg a tothom amb l’objectiu de fer esforços per portar el país endavant. No és el moment de polítiques partidistes curtes de mires, sinó de pensar i treballar per garantir l’estat del benestar que tant ens ha costat aconseguir i de prendre mesures efectives que permetin als emprenedors generar riquesa i ocupació.

Mai hem rebutjat el diàleg amb el govern de l’Estat per millorar la situació d’asfíxia econòmica que pateix Catalunya. Tampoc ens hem negat mai al diàleg amb els interlocutors socials, econòmics i polítics per buscar solucions realistes i factibles a les dificultats actuals. No demanem adhesions incondicionals, però tampoc renunciem a cap dels eixos bàsics amb què vam guanyar les eleccions: lluitar contra la crisi i l’atur, preservar l’estat del benestar i fer una consulta que permeti a tots els catalans i i a totes les catalanes decidir lliurement i democràticament  el futur polític que volem per a Catalunya.

Ara el govern central sembla voler establir un diàleg franc i sincer. Només hem rebut cops de porta a cadascuna de les propostes que han sortit de Catalunya. Però no defallim. La reunió d’avui del Consell de Política Fiscal i Financera és una bona ocasió per comprovar si té veracitat i fins on arriba la voluntat de diàleg del govern del PP. Serà una bona ocasió per veure si d’una vegada, tal com reclamem des de Catalunya, però també des de moltes altres comunitats autònomes i des d’Europa, el govern de Mariano Rajoy trasllada a les administracions autònomes la flexibilització del dèficit que la UE ha atorgat a Espanya.

Els fets han demostrat reiteradament que no podem tenir massa confiança en el govern del PP, però això no impedirà que una vegada més anem a dialogar per aconseguir per a Catalunya tot el que es mereix. La responsabilitat també vol dir esgotar totes les possibilitats per defensar el bé general. Això només és possible des del respecte i des de la voluntat d’escoltar, dues coses impossibles d’assolir quan l’altra banda ni tan sols obre la porta. Avui sortirem de dubtes i podrem saber si alguna cosa ha canviat.


Marta Llorens, vicepresidenta portaveu d’Unió Democràtica i portaveu adjunta de CiU al Parlament

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
638
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR