e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

22 de Novembre de 2012

Diumenge, un dia transcendental

Diumenge els catalans i les catalanes ens juguem el nostre futur en les eleccions que, amb raó, han estat definides com les més importants de la nostra història. Decidirem, bàsicament si volem seguir com fins ara, una possibilitat que va quedar superada per la massiva manifestació de l’Onze de Setembre, o si  volem començar un camí que ens permeti construir una nova realitat mitjançant la creació d’estructures d’estat que donin a Catalunya i als catalans la possibilitat de decidir el model de societat en què volem viure.


És cert que hi ha diverses opcions que diuen voler el mateix, que aposten decididament per donar al poble de Catalunya el dret de decidir. Però hem de ser conscients que el camí no serà fàcil i que és evident que tindrem més força i més arguments per avançar si diumenge que ve apostem per una majoria excepcional, per fer confiança al president Mas. Per això apel·lem al vot útil i eficaç a CiU per poder plantar cara a la majoria absoluta del govern del PP, per poder afrontar amb fermesa la crisi econòmica, per garantir la justícia social i també per poder exercir el dret a decidir.


Catalunya s’hi juga molt aquest diumenge. El resultat de les eleccions no es veurà des d’Espanya com un triomf del sobiranisme sobre l’espanyolisme, només es valorarà si CiU aconsegueix la majoria absoluta o no. Si CiU guanya i no té majoria absoluta, la lectura que es farà des de Madrid és que el president Mas no ha arribat on volia i que això de l’estat propi ha estat una febrada que ja passarà. No us enganyeu, no és així.


Sovint des de CiU diem que no n’hi ha prou a guanyar sinó que cal fer-ho amb contundència. També ens deveu haver sentit dir sovint que en aquestes eleccions demanem el vot prestat als que volen construir una Catalunya nova, però que potser no tenen en CiU la primera opció. Cal pensar si és possible fer-ho sense que el president de Catalunya tingui la màxima força i la màxima confiança dels catalans i de les catalanes. Us demanem allò tant gastat del vot útil.

 

Gastat perquè en moltes ocasions se n’ha fet un ús abusiu. En aquesta ocasió permeteu-me recordar que va de debò, que ens juguem alguna cosa més que el color del govern de Catalunya per als propers quatre anys. Diumenge ens juguem si avançar en la construcció del país que la majoria de catalans volem per a nosaltres i per als nostre fills o quedar-nos on som i seguir postrats i humiliats pel constant maltractament que Catalunya rep d’Espanya. Només hi ha una força que pot garantir el canvi i només hi ha una persona que pugui dirigir aquests complicat procés. Si voleu que aquest somni pugui esdevenir realitat, feu confiança a CiU, feu costat aquest diumenge a l’Artur Mas.


Marta Llorens, vicepresidenta portaveu d’Unió Democràtica i subidrectora de la campanya de CiU

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
659
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR