e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

24 d'Octubre de 2013

Decebedors i provocadors

Els pressupostos del govern del PP són, un any més, per a Catalunya uns comptes decebedors, provocadors i gens dialogants. En època de crisi hauria de prevaldre que la inversió en infraestructures es fes amb criteris de competitivitat i no amb criteris polítics. Un any més, el PP no ho fa així.

Cal recordar al govern de Mariano Rajoy que Catalunya representa el 18% del PIB espanyol i, en canvi, la inversió de l‘Estat al nostre país ha baixat un 25%. Serveix d’exemple el fet que ni tan sols ha inclòs en aquests pressupostos la variant de Vallirana, una carretera que suporta un trànsit diari de 30.000 vehicles i que un exercici més ha estat ignorada pel govern central.

Les xifres del PP tampoc compleixen el compromís de pagar els 759 milions d’euros corresponents a la disposició addicional tercera de l’Estatut, tal com es va acordar en una comissió bilateral. Seria bo que, de la mateixa manera que el PP enarbora la Constitució en molts temes, l’acatés en el que fa referència a la transferència acordada de les beques a Catalunya. No s’hi val ignorar la Constitució quan no interessa i fer-ne arma quan et va bé. D’això se’n diu oportunisme i demostra l’escàs respecte a la Constitució que tenen els que diuen defensar-la.

Si bé és cert que hi ha indicis que apunten que està millorant l’activitat econòmica, la situació no està com per a vantar-se’n. Com pot treure pit el ministre Montoro mentre milers de famílies d’arreu de l’Estat es troben en una situació dramàtica perquè tots els seus membres són a l’atur? També en aquest terreny els pressupostos generals de l’Estat són decebedors, perquè disminueixen les polítiques actives, fet que demostra que el PP no té una estratègica ocupacional.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
522
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR