e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

14 de Febrer de 2013

Dimarts, al Congrés del Diputats, es va acceptar tramitar dues iniciatives legislatives populars, l’una per declarar el toros com a bé d’interès cultural i l’altra per acceptar la dació en pagament, la paralització dels desnonaments i introduir el lloguer social davant l’innegable drama que pateixen milers de famílies per no poder fer front al pagament de la hipoteca.

Són dues qüestions radicalment oposades: una, amb una clara voluntat identitària que té un rerefons, busca anular la decisió del Parlament de Catalunya de prohibir les curses de braus al nostre país, i la segona, amb una càrrega social indiscutible que preocupa i angoixa desenes de milers de persones i que s’ha tenyit d’un degoteig de tragèdies de persones que s’han llevat la vida davant el fet de veure’s desnonades de la seva llar.

Pel que fa a la ILP sobre els toros, des del grup català vam votar en bloc que no, una negativa que no és tant sobre la tauromàquia en sí,  perquè ja ho vam fer al Parlament en el seu moment, sinó perquè aquesta iniciativa el que persegueix és negar la competència del Parlament català per legislar sobre aquesta qüestió. En aquest sentit, defensarem sempre la sobirania del nostre Parlament davant qualsevol intent de limitar-la.

La iniciativa legislativa popular relativa a la dació en pagament és una qüestió molt més transcendent i sensible i per això celebrem que finalment el PP hagi votat a favor. Ara cal treballar per concretar-ho.
Hi ha moltes mesures que es poden fer. Cal introduir elements que forcin la intermediació abans que els bancs o caixes acudeixin als jutjats. S’ha d’obrir la via del procediment concursal per a les famílies, com ja preveu la llei per a les empreses. És necessària  una llei d’endeutament responsable, com ja existeix a altres països del nostre entorn i urgeix acabar amb les clàusules i els interessos abusius dels bancs i les caixes. I també, cal  regular una fórmula a partir de la qual una família pugui romandre al seu habitatge pagant una renda de lloguer social i gaudir d’una opció de recompra.

És evident que no arribarem a temps de resoldre tots els casos, però sí que alleugerarem el neguit de moltes famílies. Per això, que tot el Congrés hagi votat a favor d’acceptar aquesta iniciativa legislativa popular és una bona notícia.

Marta Llorens, vicepresidenta portaveu d’Unió Democràtica

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
664
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR