e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

13 de Febrer de 2014

Dades tossudes

Després de jugar a cuit i amagar amb les balances fiscals, el ministeri d’Hisenda ha rectificat i ha anunciat que es faran públiques. És un primer pas. El segon és corregir l’injust i insuportable dèficit fiscal que pateix Catalunya perquè en el millor dels casos és de 10.000 milions d’euros i en el pitjor dels supòsits de 16.000. Qualsevol de les dues xifres és una barbaritat.

Quan es facin públiques aquestes dades, el govern de l’Estat haurà de prendre mesures per corregir aquetes desviacions del tot inassumibles.

I que quedi clar que la nostra insistència perquè es publiquin les balances fiscals no vol ni busca l’enfrontament entre catalans i espanyols i molt menys entre territoris. L’únic que volem i exigim des de Convergència i Unió és més transparència. Estem convençuts que a més transparència, més democràcia i més solidaritat. No entenem la por del govern espanyol de donar a conèixer aquestes xifres. Hauria de saber que l’únic que provoca l’opacitat és insolidaritat i radicalitat.

Tampoc en aquesta ocasió el govern del PP ha estat àgil i transparent en aquesta qüestió. Ha volgut canviar les normes del joc, ha incomplert un mandat parlamentari i amb nocturnitat i traïdoria ha anunciat que aplicarà un altre metodologia per calcular les balances fiscals quan són les que són per poc que agradi al PP. Si volen presentar i cuinar les xifres amb mètodes poc precisos i amb finalitat clarament partidista que ho facin, però que al mateix temps no vulguin enganyar ningú.

Les dades són tossudes i acabaran donant la raó a tots els que ens indignem per l’abús fiscal que l’Estat aplica a Catalunya, per l’abús que any rere any patim cadascun dels catalans i de les catalanes del nostre país.

Marta Llorens, vicepresidenta portaveu d’Unió Democràtica de Catalunya

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1121
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR