e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

17 de Maig de 2012

Crida per defensar Catalunya

Enfront una crisi econòmica que continua fent estralls, la societat catalana és molt conscient que ha arribat l’hora de plantar-se i d’exigir un canvi de finançament que deixi d’ofegar Catalunya. Ara la prioritat és treure el país del pou de la crisi, i el primer i imprescindible pas és aconseguir el pacte fiscal que acabi d’una vegada amb l’abús fiscal que patim, i de quina manera, els catalans. A Unió ja ho hem posat de manifest en el nostre congrés.

Aquesta no serà una tasca fàcil i per això hem fet una crida a l‘unitat a tots els partits que tenen com a prioritat els interessos de Catalunya i dels seus ciutadans. El pacte fiscal no ha de ser una proposta de partit, sinó un projecte per al país. És l’instrument imprescindible per tornar Catalunya al lloc que li correspon pel seu treball, el seu esforç, la seva solidaritat i per la seva capacitat per generar de riquesa. Des de l’Estat no ens ho posaran fàcil perquè ja s’ha fet ben palès que no tenen inconvenient a maltractar els catalans, i així  ha quedat demostrat en els pressupostos presentats pel govern del PP.

Per això necessitem tothom per aconseguir la màxima força en aquesta reclamació de justícia, i en especial cal que el PSC faci costat al govern de la Generalitat en la defensa del nou model de finançament. Hem fet una crida als socialistes catalans perquè se sumin a aquesta revindicació i perquè comparteixin amb nosaltres el sentit del pacte fiscal, que ha de permetre a Catalunya no només dir a terme una política d’ajustaments, sinó també fer una política de dinamització econòmica per generar ocupació. Més enllà de la posició d’oposició que el PSC té avui, els socialistes catalans no poden oblidar que el seu partit tornarà algun dia a tenir responsabilitats de govern. Només pel seu  potencial com a alternativa de govern, el PSC hauria de participar en la defensa del pacte fiscal per a Catalunya.

La societat catalana està donant un missatge molt clar a la seva classe política: diu que està farta del maltractament fiscal que rep i que es tradueix en un empobriment generalitzat. Per generació d’ingressos i per nivell d’impostos, no hauria de ser així. Ara ens toca als polítics gestionar aquesta reivindicació social, i només  ho podrem aconseguir si fem un front comú per defensar allò que el nostre país exigeix. El socialistes han de demostrar de quin costat estan perquè ja no hi ha temps per dubtes ni per tacticismes.

Per aconseguir el consens no estalviarem temps ni energies. La gent vol que els partits ens posem d’acord, que afrontem junts la crisi econòmica i social actuals, i ens demana també una defensa unitària de Catalunya davant de l’Estat. Aquests són els tres mandats que la ciutadania ens reclama avui. El projecte s’ho val i els catalans s’ho mereixen.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1368
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR