e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

14 de Mar de 2013

Creix la majoria pel dret a decidir

El Parlament de Catalunya va aprovar ahir per amplíssima majoria, més de dos terços de la cambra, una resolució que insta el govern de la Generalitat a iniciar el  diàleg amb el govern de l'Estat per fer una consulta d'autodeterminació a Catalunya. És una resolució que amplia la majoria parlamentària a favor del dret a decidir i que posa l’accent en el diàleg. Cal destacar que 104 dels 135 diputats hi  van votar a favor i només 27 ho van fer en contra, i que per primera vegada els socialistes catalans s’han sumat a aquesta petició.

La proposta de resolució aprovada ahir és un pas més en el compromís de la majoria de les forces polítiques catalanes de donar veu a la societat catalana perquè es pugui pronunciar sobre el futur polític que vol per al seu país. Ho volem fer des de la legalitat i des del diàleg. La consulta haurà de ser legal emparada per la Constitució (el que voldria dir que el partits espanyols hi estarien d’acord), emparada per la llei de consultes aprovada pel Parlament de Catalunya o per altres normatives que actualment s’estan enllestint.  Per aquest motiu, no s’entén que aquells que es diuen demòcrates els faci tanta por l’exercici d’aquest dret.

El camí no serà fàcil perquè els partits espanyols no volen sentir parlar de la possibilitat de què un poble decideixi el seu futur, però caldrà intentar-ho fins on sigui possible. El camí iniciat arribarà a termini i es farà d’acord amb la llei. No volem ni sabem fer les coses d’una altra manera. Però això no vol dir renunciar ni al nostre compromís ni als nostres anhels. Estem del costat del que vol la majoria de catalans i de catalanes, que no és res més que decidir com ha de ser el país en el qual volem viure. És una aspiració irrenunciable, pesi a qui pesi, per a tothom que creu en la democràcia i en la llibertat El que no és assenyat és ignorar l’opinió de la immensa majoria de la societat catalana i tampoc no ho és  ignorar que la consulta és un dret democràtic.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
642
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR