e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

12 d'Abril de 2012

Catalunya versus artificialitat

El govern del PP està aprofitant la crisi econòmica per retallar competències a les autonomies. Altra vegada aposten pel cafè per a tothom, sense distincions, amb la finalitat d’aigualir les aspiracions tant de Catalunya com del País Basc. Des de CiU  podem admetre que s’hagin cansat d’aquest model i que es replantegin l’Estat de les autonomies, però el que no acceptarem és que afecti els que tenen voluntat d’autogovern expressada majoritàriament a les urnes des de fa dècades.

Paga la pena recordar que la majoria de les autonomies que es van crear són una realitat artificial, sense cap tradició  fins al punt que es van haver d’inventar himnes i banderes. A Catalunya, en canvi ens sentim plenament identificats amb una realitat mil·lenària. Així mentre a  uns els va caure l’autonomia com una pluja que no esperaven -com va reconèixer públicament el propi José Bono- d’altres la reivindicàvem conjuntament amb la llibertat i l’amnistia. Tot plegat ha suposat una insatisfacció per a tothom. La solució per alguns és ben fàcil com des de CiU apuntem des de ja fa molts anys. Si a Esperanza Aguirre o a algú altre no li agrada l'Estat de les autonomies, que retorni competències de la seva comunitat, però  que deixi tranquils a la resta.

Tanmateix aquest debat i aquesta possibilitat no han de ser obstacle ni excusa perquè l’Estat compleixi les seves obligacions envers Catalunya tal com Catalunya respecte Espanya. De moment, l’Estat no ho està fent, com queda ben palès en el projecte de pressupostos generals que reflecteixen el maltractament financer que patim a Catalunya i que cal modificar. Per això, apostem amb fermesa  pel pacte fiscal, el qual no només no suposa una amenaça a l’estabilitat sinó que representa la reactivació econòmica, el manteniment de l’estat del benestar i de la cohesió social.  Per tot plegat és indignant veure com el govern de l'Estat ens demana més sacrificis als catalans dels que ells mateixos en fan i que, amb l’excusa de l’economia, vulguin retallar l’autonomia.

Si el PP vol ser efectivament un partit seriós i rigorós ha de demostrar-ho amb fets,  però ara per ara l’únic que demostra és que  incompleix com ho van fer els seus predecessors. La situació no ha canviat, governi el PSOE o governi el PP. Tots dos partits incompleixen sistemàticament amb Catalunya, però des de CiU no ens resignem: mantenim com a objectiu el pacte fiscal i persistirem fins a aconseguir-lo.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1388
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR