e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

02 de Desembre de 2011

Catalunya prefereix el sacrifici a l'engany

Si una cosa han fet ben palesa les darreres eleccions generals és que els ciutadans de Catalunya es fan càrrec dels sacrificis que se li demanen per afrontar la gravíssima situació econòmica que patim i que rebutgen de ple l’engany autocomplaent. Els catalans ho han deixat ben clar: no volen ni demagògia,  mentides, ni irresponsabilitat. Han avalat als que han pres les decisions que calen per sortir del pou en el qual ens van deixar el tripartit i Zapatero. Han fet evident que estan disposats assumir sacrificis col·lectius. El 20-N es va alçar la veu d’una majoria que es contraposa a la irresponsable demagògia, dels qui atien l’alarmisme contra les mesures que el Govern, a contracor,  es veu obligat a prendre. Es va  premiar el coratge, la seriositat, el rigor i la sinceritat i es va  penalitzar la demagògia i l’engany perquè els catalans entenen i assumeixen que calen sacrificis per remuntar la situació.  

El govern d’Artur Mas no ha enganyat i sempre ha vist al poble de Catalunya com una societat madura capaç d’entendre i d’assumir les mesures d’ajustament que cal continuar fent, això sí sense posar en perill  l’essència i els pilars fonamentals de l’estat del benestar del que CiU n’és artífex i que tant  ha costat de bastir. Per això les noves mesures del Govern no  afectaran els serveis i l’ajustament es basarà en el principi de corresponsabilitat. Sabem que no serà fàcil per a ningú, però també que ens en sortirem i que l’any 2013 podrem començar a veure la llum.

Tot plegat però seria menys dolorós si el govern central complís els seus compromisos amb Catalunya, començant pel pagament del Fons de Competitivitat. Però no hi podem confiar. La nostra paciència amb aquestes pràctiques abusives s’ha acabat. Per això ara ens cal reivindicar, més que mai, el pacte fiscal.  Un model de finançament just que doni resposta a les nostres necessitats.  Aquest és el nostre compromís amb tots els catalans. 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
746
1
Comentaris afegits 
Josep Armon (Barcelona) 02-12-2011 - 11:03
Noms anotar que, quan la senyora Llorens extrapola el que expliquen els vots del 20N al conjunt de la societat catalana, "Els catanals ho han deixat ben clar", est parlant del 20% de la poblaci. A CIU els van votar el 30% del 66% de participants.
TORNAR