e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

29 de Novembre de 2012

Catalunya exigeix responsabilitat

De les eleccions de diumenge passat se’n poden fer i se’n faran moltes anàlisis i lectures. Però n’hi ha algunes que són inqüestionables. La primera és que la participació ha estat històrica. Els catalans conscients la transcendència del que s’ha de decidir en aquests propers quatre anys hi han volgut participar.


També ha quedat clar que la majoria de la societat catalana és partidària d’exercir el seu dret a decidir. A Unió Democràtica de Catalunya fa 81 que defensem el dert a l’autodeterminació i en aquesta legislatura el farem possible. El mandat dels catalans en aquest sentit ha estat clar, com també ha estat que la societat catalana no vol que sigui només una força política la que administri i la que s’encarregui del del govern del dia a dia. Així ho ho posa de manifest la nova composició del Parlament.


Els catalans han donat confiança a Convergència i Unió per encapçalar el nou govern i per liderar el procés de la consulta per l’autodeterminació, però alhora ens han dit que no ho podem fer sols. A ningú no se li escapa que no han estat els resultats que esperàvem. Hem quedat molt lluny del que deien les enquestes. Només la publicada per ’TheGuardian’ divendres passat, quan ja havia esclatat la reprovable campanya de El Mundo, apuntava en el sentit del que es es va confirmar diumenge. CiU ha experimantat una davallada, però no per això el mandat del poble de Catalunya deixa de ser menys clar: vol la consulta i que més d’una força assumeixi la governabilitat, encara que la responsabilitat més gran recaigui en CiU.


Som conscients que hem d'obrir el diàleg i les negociacions amb les altres forces polítiques: primer amb Esquerra Republicana, però també amb el PSC. Avui, el país reclama que els polítics assumim les responsabilitats que ens han estat donades per damunt dels interessos de partit i de les estratpegies a curt termini. És urgent donar resposta a les necessitats dels catalans, de negociar i de reforçar allò que ens uneix i de buscar complicitats en allò que ens separa perquè cal un govern fort, estable i capaç de fer front als reptes econòmics, socials i nacionals que tenim plantejats.


Sabem que res no serà fàcil, molt menys còmode, però amb voluntat i responsabilitat ens en sortirem. N’estic segura. La societat ha dit que CiU no pot fer-ho tota sola. Nosaltres ho hem entès i desitgem que també ho hagin entès la resta de partits.
Marta Llorens, vicepresidenta portaveu d’Unió

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
711
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR