e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

26 d'Abril de 2012

Catalunya damnificada

Els pressupostos generals de l’Estat que ha presentat el PP han estat la gota que ha fet vessar el got. Uns pressupostos que maltracten Catalunya no podien de cap manera tenir el suport de CiU. Amb tota claredat, els catalans estem farts de ser cornuts i, a més, pagar el beure. Hem arribat al límit. No pot ser que se’ns discuteixi fins a l’últim cèntim d’euro quan Catalunya és l’única comunitat que s’ha pres seriosament l’obligació de reduir el seu dèficit i ha pres mesures difícils i doloroses per acomplir les exigències de la UE.

No pot ser que hi hagi qui ens qualifiqui d’irresponsables per no donar suport a uns pressupostos que han penalitzat Catalunya més que cap altra comunitat en matèria d’inversions i que ni tan sols fan esment del deute que l’Estat ha contret amb Catalunya, segons la Disposició Addicional Tercera de l’Estatut.

Si alguna cosa no es pot retreure a CiU és la d’haver actuat amb irresponsabilitat. En canvi, la responsabilitat no es veu enlloc als números presentats pel govern de Mariano Rajoy. En primer lloc perquè són d’una insolidaritat insultant  ja que fan recaure el gruix de la disminució del dèficit en les comunitats autònomes mentre que no apliquen el mateix criteri a l’administració central. Aquesta decisió, però, no és casual sinó que obeeix  a l’esperit recentralitzador i intervencionista del PP que està utilitzant la crisi per canviar el model d’Estat. En segon lloc, perquè parteixen de supòsits irrealitzables, com ara l’augment de recaptació que asseguren que hi haurà en plena recessió. I en tercer lloc, perquè són injustos atès que augmenten la fiscalitat, bàsicament l’IRPF i l’impost de societats; penalitzen els treballadors i les empreses, i deprimir encara més el consum intern, la qual cosa, implicarà menys ingressos per a les arques de l’Estat.

Per totes aquestes raons CiU ha rebutjat els pressupostos i no ha de sorprendre. La nostra negativa a aquests comptes era inevitable i encara més si tenim en compte que per part del PP no hi hagut la més mínima consideració cap a Catalunya, i cap els catalans. Des de CiU reclamem un pacte d’Estat per afrontar la crisi en comptes de l’esperit de curta volada que evidencia el PP  quan pensa més en les futures eleccions que en les futures generacions. És cert que cal corregir el dèficit i que s’imposa la política d’austeritat, però també ho és que el PP ha escollit un sistema que ha fet de Catalunya la gran damnificada.  I enfront d’aquesta agressió hem dit no.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1413
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR