e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

07 de Juny de 2012

Cap a un Pacte Fiscal sense indefinicions

Des del dia que  CiU va arribar al govern, la seva voluntat ha estat estendre la  mà a tothom en vistes a assolir amplis consensos en els punts cabdals per al nostre país perquè estem convençuts que, com més suports tinguin les iniciatives del Parlament, més força tindrà el Govern per dur-les endavant. El pacte fiscal n’és un clar exemple. Per a CiU portar endavant el pacte fiscal en aquesta legislatura és un compromís electoral, però també que aquesta iniciativa s’entengui no només com una proposta de partit, sinó com un projecte de país. Per això, insistim a dialogar  reunir-nos amb les altres forces polítiques catalanes per aconseguir un acord concret que permeti al govern de la Generalitat negociar amb més força a Madrid.

Una mostra d’aquesta voluntat de diàleg i de compromís es va  veure la setmana passada en la cimera de tots els partits per buscar els punts d’entesa entorn el pacte fiscal. I un altre exemple l’hem tingut aquesta mateixa setmana en la reunió entre el secretari general de CiU, Josep A. Duran i Lleida, i el primer secretari del PSC, Pere Navarro. Una reunió que va posar de manifest que hi ha punts en comú i que va servir per començar a concretar el document  de proposta de pacte fiscal que els socialistes van presentar a la cimera anterior.

A CiU continuem apostant pel diàleg amb tothom i busquem el consens el més ampli possible, però també volem deixar clar també que el consens s’ha de concretar i s’ha de basar en qüestions molt. De res no serviria un acord ampli però ple d’indefinicions. Tot allò que és interpretable perquè no ha quedat prou concretat,  és susceptible de patir una lectura a la baixa per part del govern central, amb independència del seu color polític. Sabem per experiència que la lectura que se’n fa sempre acaba resultant perjudicial per als interessos dels ciutadans de Catalunya, i no volem que això torni a passar.

Per això, reiterem que el consens que volem assolir s’ha de basar sobre propostes concretes i específiques i no sobre vaguetats o indefinicions que després perjudiquen la posició del govern català a l’hora de negociar amb el govern de l’Estat. No serà fàcil, però l’acord és imprescindible per bastir una solució definitiva que posi fi a l’abús fiscal que Catalunya pateix des de fa més de tres dècades. Ara és moment i està en les nostres mans.

Marta Llorens, vicepresidenta portaveu d’Unió Democràtica i diputada de CiU al Parlament


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2008
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR