e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

14 de Novembre de 2013

Vivim temps de crisi. Aquesta veritat inqüestionable pel que fa a la situació econòmica n’amaga a vegades d’altres tant o més importants com ara l’individualisme d’una part molt important de la societat que viu  allunyada del compromís amb la comunitat. A més, a Catalunya, no cal dir-ho, vivim també temps convulsos en la lluita per la defensa dels nostres drets nacionals.

La crisi econòmica comporta també una greu crisi social, de valors i d’incertesa en la construcció del futur nacional del nostre país. En defensa de la cohesió social, a Unió sempre hem defensat l’economia social de mercat com a instrument per construir una societat més justa. És un model que té en la família el seu gran exemple -gràcies a la seva actuació, la crisi econòmica no ha tingut uns efectes encara més devastadors- i que identifica en la figura de l’emprenedor el seu gran motor. Catalunya no hauria prosperat sense l’acció decidida dels emprenedors, dels autònoms, dels creadors d’empreses. També avui confiem en l’economia productiva per fer front al present i per guanyar el futur. Sempre hem reivindicat l’economia productiva com a eina fonamental per al desenvolupament i el creixement econòmic de la societat. Estem molt allunyats dels models que han predominat a Espanya de l’economia especulativa i de la del subsidi. Apostem per crear riquesa, no per enriquir uns pocs amb la cultura del “pelotazo” i tampoc per cercar complicitats i silencis amb subsidis sense valor afegit. Només creant riquesa generarem ocupació. Aquest ha de ser l’objectiu de tothom.

I també ho ha de ser  un objectiu comú el procés de construcció nacional i la ferma voluntat de fer la consulta. És necessari que els partidaris del dret a decidir siguem capaços d’anar junts per poder exercir-lo. Fem un mal negoci si anem perdent suports pel camí. Per això és tan important aconseguir sumar com més forces millor en aquest procés.  Però en aquesta Catalunya que volen dividir en blanca o negra, entre el sí i el no, es fa difícil que s’entengui el nostre missatge, que hi ha més sensibilitats i més matisos entre un extrem i l’altre.

Unió defensa el dret a decidir i reivindica arribar a acords entre totes les forces que són partidàries del dret a l’autodeterminació. No ens podem permetre adoptar posicions maximalistes excloents que poden afeblir el procés. Ara a Catalunya és el moment d’acords –sense renúncies- i no de discrepàncies entre els que pensem el mateix pel que fa als drets del nostre país. Per això demanem respecte per a tots i que, sigui quin sigui el resultat final, siguem capaços d’estar al servei del govern de la Generalitat per continuar treballant pel país, pel progrés social i pel benestar de tots i cadascun dels catalans i catalanes. Aquest és el nostre compromís i el nostre repte.

Marta Llorens, vicepresidenta portaveu d’Unió Democràtica de Catalunya

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
726
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR