e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

27 de Juny de 2013

Resulta evident que només amb les polítiques d’austeritat que s’exigeixen des d’Europa no ens en sortirem de la crisi econòmica. Els fets ho demostren. Finalment, el PP i el PSOE han entrat en raó i han acceptar l’esmena de  CiU i de PNB que vam proposar per tal que s’aposti clarament per fer compatibles les polítiques d’austeritat (necessàries, però clarament insuficients) amb l’impuls del creixement econòmic i la generació d’ocupació.

Per això també hem proposat -i així ho recull l’acord que defensarà el govern espanyol en la propera i transcendental reunió del Consell Europeu- que es proposi a la UE la possibilitat d’emetre bons des de el Banc Central Europeu per finançar projectes adreçats a polítiques de creixement. D’aquesta manera, també s’aconseguirà reduir el diferencial de la prima de risc que suporten països com Espanya i que significa la pèrdua de competitivitat de la seva economia.

Un altre punt que també hem aconseguit incloure és que hi hagi un programa específic de finançament per a pimes, microempreses i autònoms, així com que el romanent de 10.000 milions d’euros que va quedar pendent d’execució en el quinquenni 2007-2013 sigui emprat en inversions que serveixin per millorar la competitivitat.
Hem aconseguit reforçar el suport als emprenedors, cosa que no feia el document inicial que van signar PP i PSOE.

Estem convençuts que només oferint ajuda a  les petites i mitjanes empreses i als autònoms serem capaços de tornar a generar riquesa i, per tant, de crear nous llocs de treball. A Europa ho han d’entendre així tal com han fet al final els dos partits majoritaris espanyols.

Marta Llorens, vicepresidenta portaveu d’Unió i portaveu adjunta de CiU al Parlament de Catalunya

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
495
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR