e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

03 de Maig de 2012

Cal buscar complicitats a Europa

Com no podia ser d’altra manera, la setmana passada Convergència i Unió va mostrar el seu absolut rebuig als pressupostos generals de l’Estat presentats pel PP a causa del maltractament que rep Catalunya. No contemplen els deutes que l’administració central  té amb els catalans i, a més, redueixen més que a cap altre lloc les inversions previstes.

Entenem i així ho apliquem a la Generalitat que la reducció del dèficit és una de les prioritats de tots els governs en aquests moments de greus dificultats financeres,  però que de cap manera admetem que aquest sigui l’únic objectiu del govern. Amb un atur escandalós que creix mes rere mes, el govern del PP té l’obligació d’incentivar i d’estimular el creixement. En canvi, el govern de Mariano Rajoy no només no ho ha fet, sinó que ha disminuït o eliminat partides destinades a aquesta finalitat com ho demostra la reducció dels ajuts als sectors productius o a les inversions destinades a R D i. En aquest sentit el PP faria bé de prendre nota del que s’està fent a Europa ja que la mateixa comissió de la UE ha congelat els pressupostos, però ha augmentat els  recursos destinats a R D i per sobre del 30%. Des de CiU defensem que és imprescindible invertir en les àrees que promouen el creixement. Si no ho fem, no ens en sortirem, però qui té competències per a fer-ho és el govern de l’Estat.  I ho ha de fer  cercant complicitats amb altres governs europeus en la perspectiva d’ impulsar un pacte dins la UE que fomenti el creixement i, per tant,  l’ocupació..

Des de Convergència i Unió proposem al govern del PP que estableixi aliances europees en la perspectiva de convocar un Consell Europeu extraordinari que plantegi politiques eficaces i comunes per facilitar el creixement i l’ocupació i que incloguin l’emissió d’eurobons per acabar amb la tensió dels mercats contra les economies estatals més febles. Cal que el govern de Rajoy estigui a l’alçada de les circumstàncies i actuï en conseqüència,  amb celeritat i determinació. La situació ja és massa greu per no fer-ho.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1392
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR