e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

29 de Mar de 2012

Aposta ferma pel mecenatge

Un dels pocs aspectes positius de l’actual situació de crisi econòmica és que ens obliga a aguditzar l’enginy per trobar noves vies de finançament tant per a les administracions públiques com per a les empreses. Per avançar en aquest sentit, des de CiU hem presentat una proposició de llei per incrementar els incentius fiscals al mecenatge amb la voluntat d’equiparar-nos als països més avançats del nostre entorn, com ara França, que ha trobat en aquest mecanisme una manera d’incentivar la iniciativa privada en àmbits d’interès socials.

Per aquest motiu, celebrem que el govern de l’Estat, enfront la nostra proposta, s’hagi avingut a parlar-ne i hagi decidit crear una comissió per avançar en aquest terreny. La voluntat de diàleg, de negociació i de compromís sempre són una bona notícia i la millor via per dur endavant mesures que beneficiïn el interès general. Aquest és el cas de la proposta de Convergència i Unió per establir una nova llei del mecenatge com a alternativa real al finançament públic.

Perquè el mecenatge sigui eficaç ha d’aportar incentius que la facin atractiva per als particulars, per a les empreses i per als consorcis. La nostra proposta preveu que les deduccions fiscals passin del 25% actual al 65% en el cas de les persones físiques i del 35% al 55% per a persones jurídiques. A més, volem que els primers 150 euros de la donació quedin exempts i que siguin deduïbles al cent per cent de l’IRPF.

Aquest és una projecte ambiciós i necessari ateses les grans dificultats per al finançament públic. L’objectiu és afavorir sectors d’àmbit social, cultural, educatiu, d’investigació i de desenvolupament o de cooperació que avui es veuen especialment ofegats. I apostem per fer-ho des de la proximitat ja que estem convençuts que des de les comunitats autònomes és poden definir amb més coneixement i precisió les activitats que es poden beneficiar del mecenatge.

Si el govern de l’Estat accepta aquesta proposta impulsada per CiU serà d’una gran utilitat per pal·liar les greus dificultats financeres que avui pateixen totes les administracions i per ajudar al sector privat. Si ho aconseguim, haurem avançat en el camí que ens porta a la sortida de la crisi. No oblidem que aquest és el nostre objectiu fonamental.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1546
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR