e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

16 de Maig de 2013

La voluntat de diàleg sense exclusions que CiU sempre ha defensat es va concretar en la reunió que el govern de la Generalitat va mantenir ahir amb empresaris i sindicats amb  l’objectiu d’assolir un acord estratègic basat en dos premisses: que només amb l’austeritat no ens en sortirem i que cal emprendre mesures econòmiques per reactivar l’economia i generar ocupació.

És evident que caldrà aprofundir i treballar en el document acordat, però el que ha quedat acreditat és el compromís del agents socials per negociar els principis bàsics pels quals aposta el govern i que són reactivar l’economia, generar ocupació i mantenir la cohesió social.

Una via per aconseguir-ho és que el govern central flexibilitzi el dèficit fins a uns límits raonables i justos que tant sindicats com empresaris han xifrat en un 2,1%, coincidint amb l’executiu català. No només són necessàries les polítiques d’austeritat; calen també polítiques orientades a l’estímul de la nostra economia.

Ens cal un pla de xoc per l’ocupació per lluitar contra l’atur amb incentius a la contractació. Duran i Lleida ja el demanava quan hi havia dos milions d’aturats i ho continuem fent ara quan ja en són 6.200.000. Aquest gran pacte d'estat que reclamem per afrontar la crisi econòmica també ha d’anar dirigit a facilitar liquiditat a les empreses. Creiem que té sentit que la banca pública, que ha rebut ajuts xifrats en 40.000 milions d'euros, esdevingui un instrument de finançament de les empreses. I finalment seguim reivindicant la necessitat d’una llei d'emprenedors (que CiU va presentar i que el PP va refusar) per ajudar la gent que té ganes i talent per crear noves empreses.

A Catalunya hem establert les bases per avançar conjuntament amb la societat civil per reactivar l’economia. El govern català coincideix amb sindicats i patronal en l’anàlisi i la diagnosi per arribar a un acord que permeti portar el país endavant. Ara cal que el govern del PP en prengui nota i faci el mateix a nivell de l’Estat. Només així aconseguirem revertir la situació i bastir un futur més esperançador per a tothom.

Marta Llorens, vicepresidenta portaveu d’Unió i portaveu adjunta de CiU al Parlament de Catalunya

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
739
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR