e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

07 de Novembre de 2012

81 anys, el mateix objectiu

Aquests dies celebrem els vuitanta-un anys de vida d’Unió Democràtica de Catalunya. El 7 de novembre de 1931 els fundadors del partit, ben conscients de la transcendència del moment en què vivien, van fer una proposta política amb uns objectius que avui continuen vigents:  servir Catalunya i la seva gent. 

Des de la represa de la democràcia, Unió ha treballat per eixamplar i enfortir l’autogovern de Catalunya i, des de la més absoluta lleialtat, s’ha esforçat per bastir un Estat plural i democràtic, que reconegués i emparés la realitat nacional catalana i que permetés una convivència solidària entre les diferents nacions existents a l’Estat. Ha estat un afany continuat que, malauradament, no s’ha vist correspost.

La sentència del TC contra l'Estatut d’Autonomia va retallar i humiliar la voluntat democràtica del nostre poble; l l’ofec econòmic del nostre país ha estat sistemàtic; el rotund cop de porta al pacte fiscal i la constant voluntat recentralitzadora dels governs espanyols tant del PP com del PSOE ens han conduït a una situació límit. La major part de la societat catalana ha dit  que no podem continuar així i ha dit prou a l’actual estatus amb Espanya.

Com al 1931 la Catalunya d’avui viu també un moment transcendent per al futur col·lectiu. Unió n’és conscient i estarà a l’alçada de les circumstàncies. Sentim la necessitat i l’obligació de cercar un nou horitzó per al nostre país i d’avançar democràticament i pacíficament cap a l’assoliment d’estructures d'Estat.

Per això en aquests moments decisius defensem i apostem per donar veu al poble de Catalunya perquè pugui decidir de forma lliure i democràtica el seu futur. Però fidels als nostres principis fundacionals en aquest procés de debat nacional i d’aprofundiment democràtic, posarem l’accent en la necessitat de preservar la cohesió al si del nostre poble. Per a nosaltres l’assoliment d’estructures d’estat només té sentit si serveix per construir un país nacionalment i socialment cohesionat i pròsper.

La justícia social, el suport als més desprotegits, la solidaritat i el benestar de totes les persones que conformen la nostra comunitat nacional són -i han estat- els objectius de la nostra acció política juntament amb la preservació de la nostra cultura,  la nostra llengua i la nostra identitat.  

La majoria dels catalans veuen amb  il·lusió el nou camí que ara s’engega, però aquesta il·lusió de molts no pot  ignorar les inquietuds, els dubtes i les pors que aquesta situació inèdita també genera en un sector de la ciutadania. Des d’Unió Democràtica no volem exclusions. Volem sumar i comptar amb tothom. Aspirem a construir un nou i millor futur en comú per a tothom sense trencadisses ni frustracions.

Sabem que res no serà fàcil. Caldrà parlar, debatre i negociar amb l’Estat espanyol i serà necessari teixir complicitats amb les institucions europees i amb la comunitat internacional, però no tenim por. L’experiència ens avala.  Avui com fa 81 anys, el nostre compromís és amb Catalunya i amb el que decideixin els catalans.


Marta Llorens, subdirectora de campanya de CiU i vicepresidenta portaveu d’Unió

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
722
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR