e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

10 d'Abril del 2014

L’exemple viu de Carrasco i Formiguera

Ahir vam recordar el 76è aniversari de l’afusellament de Manuel Carrasco i Formiguera, una figura més vigent que mai que ens ha de servir d’exemple  de coherència per les seves profundes arrels com a cristià, com a nacionalista radical i com a demòcrata. Aquesta coherència entre el dir el fer, aquesta fortalesa en els valors personals i la seva radicalitat noble en la defensa de la catalanitat ens ha de servir com a mirall en aquests moments que viu el país.

Perquè Carrasco i Formiguera és un referent com a catalanista, com a demòcrata, com a defensor del diàleg lluny de tota violència i com a home de dret. Al Pacte de San Sebastià, Carrasco va dir que “nosaltres no volem més que la llibertat ordenada pel dret, que la llibertat recollida pel dret”. Vuitanta anys després, les seves paraules continuen tenint vigència. Nosaltres volem que...

Continuar llegint...

03 d'Abril del 2014

La voluntat d’un poble mai és negociable

La propera setmana el Congrés del Diputats debatrà la proposta del Parlament de Catalunya que demana que es transfereixin les competències per poder convocar una consulta. No cal ser massa optimistes a causa de les reiterades negatives que el PP i el PSOE han donat a cadascuna de les peticions que provenen de Catalunya. En tot cas, cal recordar la sentència del TC contra la declaració política del Parlament.

La sentència creu inconstitucional que Catalunya sigui un subjecte polític i sobirà però, en canvi, avala el concepte del dret a decidir com a diferent al d'autodeterminació. A més, deixa clar que la Constitució no aborda ni pot afrontar expressament tots els problemes que es poden suscitar en l'ordre constitucional i remet al diàleg com a via per resoldre els problemes.

És a dir, la sentència del Constitucional no diu enlloc que la consulta que Catalunya...

Continuar llegint...