e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

20 de Març del 2014

Un nou cop de destral a Catalunya

 Dia si dia també, el PP deixa clar que la seva concepció de l’Estat passa per la recentralització i per laminar competències a les comunitats autònomes, amb un marcat i persistent èmfasi per actuar contra Catalunya i el seu autogovern. Així ho evidencia el projecte de reforma fiscal que aquesta setmana ha presentat el govern de Mariano Rajoy. És una proposta que clava un cop de destral terrible a les comunitats autònomes ja que, si s’aprova, no tindran capacitat fiscal per legislar sobre el tributs propis.

És una reforma a la carta encarregada pel ministre Montoro i que exemplifica la voluntat recentralitzadora del PP, un exemple més a afegir a les lleis d’unitat de mercat, a la de reforma de l’administració local o a la  llei Wert, totes amb una clara i inequívoca voluntat de limitar el govern de Catalunya fins a l’ofegament.

Des de CiU ens...

Continuar llegint...

13 de Març del 2014

La lluita contra la pobresa ens necessita a tots

És inqüestionable que la crisi ha empobrit la nostra societat. També ho és que disposem de menys recursos perquè tenim menys ingressos, conseqüència de la crisi, però també, i cal recordar-ho, del maltractament de l’Estat cap a Catalunya. Els incompliments reiterats del govern espanyol pel que fa als compromisos adquirits amb el català han empitjorat una situació prou delicada.

A ningú li escapa que al govern de la Generalitat li manquen eines per ser encara  més eficaços en la lluita contra la pobresa. La situació milloraria substancialment si fóssim nosaltres els que recaptessin els impostos, si controléssim la pròpia tresoreria, si poguéssim fixar els límits dels dèficits i si legisléssim en qüestions bàsiques per afrontar les necessitats socials.

El govern del PP no es pot rentar les mans de la...

Continuar llegint...

06 de Març del 2014

Catalunya s’ha de fer escoltar també a Europa

El proper 25 de maig el catalans i tots els ciutadans de la UE tenim una cita amb les urnes per escollir el proper Parlament Europeu. És sabut que aquestes eleccions són considerades poc atractives per l’electorat i així ha quedat reflectit en la participació, molt per sota de la d’altres cites electorals. Però enguany, a banda de la importància creixent que té Europa, Catalunya ha de fer sentir la seva veu perquè Europa conegui amb rotunditat que una molt àmplia majoria dels catalans volen votar en una consulta per decidir el futur polític de Catalunya.

A Unió Democràtica de Catalunya defensem poder votar el 9 de novembre. Per aquest motiu, així ho expressarem en el programa que elaborarem en el marc de la federació de CiU i demanarem a la Unió Europea que ens ajudi a fer possible la consulta i que accepti i n’assumeixi el resultat.

És cert...

Continuar llegint...