e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

30 de Gener del 2014

Falta de respecte a tots els catalans

El PP, i també alguns dirigents dels socialistes catalans, continuen en la seva línia de menystenir no tan sols tot allò que ve de Catalunya sinó també les seves institucions. No es pot qualificar d’altra manera la no compareixença d’Alícia Sánchez-Camacho i de José Zaragoza al Parlament per donar explicacions sobre el cas Método 3.

Després de les barbaritats dites per la líder del PP català a la convenció popular del passat cap de setmana -en el qual va afirmar que la situació del PP a Catalunya era comparable a la del País Basc en temps de terrorisme-, ahir vam constatar el respecte que envers les institucions catalanes amb la seva decisió de no comparèixer a la Comissió d’Afers Institucionals del Parlament.

Aquestes actituds de Sánchez Camacho i de José Zaragoza, no ajuden a millorar i dignificar la imatge...

Continuar llegint...

23 de Gener del 2014

Sense crèdit no hi ha recuperació

El govern del PP s’omple la boca quan parla de  la recuperació econòmica. És cert que hi ha alguns indicadors macroeconòmics que han millorat, però també ho és que, si no s’adopten mesures que permetin fluir el crèdit, la suposada recuperació portarà a la frustració de moltes empreses i famílies que segueixen passant-ho molt malament.

Espanya té un gravíssim problema de crèdit, i aquest és precisament la clau de volta que permetria la recuperació i el creixement. Malgrat que s’han fet algunes passes cap a la Unió Bancaria Europea trobem a faltar fets concrets, entre altres motius perquè aquesta Unió no serà operativa fins l’any 2026 i, evidentment, la necessitem molt abans.

Tampoc no anem millor en la implantació de la garantia juvenil europea amb la qual s’ha d’assegurar als...

Continuar llegint...

16 de Gener del 2014

Un ple transcendent en el que tothom té cabuda

Avui el Parlament de Catalunya celebra un ple monogràfic de gran transcendència per al futur de Catalunya. S’hi s’aprovarà una resolució que serà enviada al Congrés del Diputats per demanar que siguin cedides a Catalunya les competències per fer la consulta a través de la qual tots els catalans i catalanes puguem decidir el futur que volem per al nostre país.

Sempre ha estat voluntat d’aquest govern, del seu president i de Convergència i Unió sumar com més forces millor per endegar aquest camí del dret a decidir que el poble de Catalunya va votar majoritàriament a les urnes. Per aquest motiu tornem a demanar al PSC que se sumi a aquesta proposta atès que compleix els requisits que ells van demanar: que la consulta sigui pactada i que sigui legal.

Precisament això és el que demanarem des del Parlament català: que puguem pactar-ho...

Continuar llegint...

09 de Gener del 2014

Balances fiscals clares i sense maquillatge

Entre els molts incompliments que reiteradament comet l’Estat amb Catalunya, hi ha la negativa de fer públiques les balances fiscals. La publicació de balances fiscal no pot ser banalitzada ni presentada de manera partidista. Per això des de Convergència i Unió volem recordar al govern de l’Estat que el només ha publicat oficialment les balances fiscals de 2005, presentades el juliol de 2008 pel secretari d'Estat d'Hisenda i Pressupostos, malgrat que el compromís parlamentari era el de publicar-les anualment. Han transcorregut més de cinc anys i la publicació de balances fiscals sol·licitada no s’ha produït

Però ara que el govern del PP ha anunciat la seva propera publicació, des de CiU exigim que es faci d’acord amb la metodologia que es va acordar en el seu moment en seu parlamentària a partir de la proposta de l'informe del grup de treball creat el 2006 en...

Continuar llegint...