e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

26 de Setembre del 2013

Justícia i català

Una de les qüestions que no hem aconseguit resoldre en tots els anys de democràcia és que el català pugui ser emprat amb plena normalitat en tots els estaments de la societat i que, per tant, el seu coneixement sigui un requisit per a tothom que presta un servei a Catalunya. Per aquest motiu, des de Convergència i Unió hem defensat una proposició de llei -que el PP ha impedit tramitar- que plantejava una reforma de la llei orgànica del poder judicial perquè la llengua cooficial d'una comunitat pugui ser considerada com a requisit en l'àmbit judicial. D'aquesta manera, el català passaria de ser un mèrit a un requisit per a jutges, per a fiscals i en general per a tots els treballadors del sector judicial.

Hem observat amb preocupació que, lluny d’equiparar-se, les dues llengües oficials de Catalunya, ha augmentat la distància del seu ús en l’àmbit...

Continuar llegint...

19 de Setembre del 2013

Un manifest amb voluntat de sumar

L’expresident del Parlament, Joan Rigol, ha lliurat al president de la Generalitat, Artur Mas, el Manifest del Pacte pel Dret a Decidir que se li va encarregar. El manifest reflecteix la voluntat dels participants a la renió constituent del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, que té com a objectiu fonamental trobar un punt comú per aconseguir que ningú s’hi pugui sentir exclòs.

És a dir, és una aposta clara de la voluntat existent d’aconseguir el màxim suport possible en tots els àmbits de la societat catalana (forces polítiques, institucions, associacions...) per poder portar a bon port la voluntat que els catalans van manifestar en les darreres eleccions de poder decidir lliurement i democràticament el futur polític del nostre país.
Ras i curt. El manifest dóna resposta a tres aspectes que reclama una majoria de catalans i catalanes: el dret que tenim a...

Continuar llegint...