e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

25 de Juliol del 2013

Propostes per combatre l’atur juvenil

De totes les conseqüències negatives que ha ocasionat la crisi econòmica, l’atur és la xacra que més preocupa la societat. I el que més amoïna i neguiteja són les elevadíssimes taxes de desocupació juvenil, que supera el 50% en aquest segment de la població. És una realitat que no agrada ningú i que cal afrontar amb totes les mesures que tinguem al nostre abast.

Per aquesta raó, ahir el Parlament de Catalunya va dedicar un ple monogràfic a la situació de la joventut i, per tant, es va abordar l’atur juvenil. No és hora de retrets ni de buscar culpables perquè aquest és un fracàs de tots. Ara cal aportar solucions amb el convenciment que ens en sortirem perquè tenim la joventut millor formada de la història, que no tem el fracàs i que creu en les seves capacitats.

Una de les mesures que hem proposat des...

Continuar llegint...

18 de Juliol del 2013

A favor de l’emprenedoria

Ha costat, però per fi el PP ha entès que la seva llei d’emprenedoria es quedava molt curta a l’hora d’atendre les necessitats actuals dels emprenedors del país. Per aquest motiu, el portaveu d’Economia del Grup Parlamentari Català, Josep Sánchez Llibre, ha obtingut el compromís del govern d’acceptar tot un seguit de propostes de CiU per tal que la nova llei sigui una eina útil per afavorir la sortida de la crisi. Són unes propostes, a més, que generaran confiança i il·lusió a les persones que vulguin emprendre un negoci.

El PP s’ha compromès que en el tràmit parlamentari millori el tractament de l’emprenedor de proximitat tot augmentant el topall dels 20.000 euros als 200.000 euros tal com reclamàvem nosaltres. També estudiaran bonificacions a la Seguretat Social.

D’aquesta manera, el govern valorarà la...

Continuar llegint...

11 de Juliol del 2013

Més democràcia per a la democràcia

A banda de la crisi econòmica, una de les qüestions que més preocupen a la societat és el funcionament de les seves institucions polítiques. A Unió Democràtica ens amoïna, i molt, aquesta percepció de creixent allunyament entre la política i la ciutadania. Per aquest motiu, en la nostra tradicional escola d’estiu, aquest serà el tema que abordarem en profunditat: la qualitat democràtica, el sistema electoral i la participació ciutadana.

És evident que se’ns està demanant als polítics que renovem i que obrim el sistema polític per tal que les persones s’hi puguin sentir més identificades. Així ho entenem a Unió i així ho estem fent: ara en la nostra escola d’estiu, i l’any que ve amb la renovació dels nostres estatuts perquè el partit s’adeqüi a la realitat actual que,...

Continuar llegint...

04 de Juliol del 2013

La deslleialtat del govern del PP

El govern espanyol treu pit per les últimes dades de l’atur, però oblida que continuem immersos en una profunda crisi econòmica i segueix sense posar remei als desajustos estructurals que tenim. No té cap sentit que el govern del PP no traslladi a les comunitats autònomes la flexibilització de la reducció del dèficit que Brussel·les ha atorgat a Espanya. Tampoc en té que no actuï amb la mínima lleialtat institucional que ha d’existir.

L’executiu central, tan aficionat a fer complir les lleis, ha de saber que amb la negació de la flexibilització del dèficit està incomplint la llei d’estabilitat pressupostària, ja que la distribució del dèficit a les comunitats hauria de ser d'un 2,3%, un punt per damunt del que ha fixat el Consell de Política Fiscal i Financera.

Sembla mentida que a hores d’ara haguem de...

Continuar llegint...