e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

30 de Maig del 2013

Microcrèdits per a la liquiditat

Des de fa temps tots els analistes d’aquí i de fora han constatat que un dels problemes més greus de la nostra economia és la manca de liquiditat. Sembla que tothom és capaç de detectar quin és el problema, però a l’hora de la veritat gairebé ningú no hi posa remei. I dic gairebé perquè ahir a la sessió de control del Congrés, el portaveu d’Economia del Grup Parlamentari Català, Josep Sánchez Llibre, va demanar al president del govern espanyol que posi en marxa un pla per valor de deu mil milions d’euros amb la finalitat de concedir microcrèdits als autònoms i a les pimes a través de la banca pública nacionalitzada i amb la mediació de l’ICO.

Aquesta és una proposta imaginativa i revolucionària que permetria als autònoms i a les pimes mantenir els seus negocis amb normalitat sense estar...

Continuar llegint...

23 de Maig del 2013

Només superarem la crisi si deixen d’escanyar Catalunya

Quan CiU reclama per a Catalunya un terç de l’objectiu del dèficit que Brussel·les autoritzi a Espanya, no estem fent altra cosa que exigir el que és just. El que demanem és que es retorni més per aquest concepte a qui més aporta i així ho va fer ahir el portaveu d’economia del Grup Parlamentari Català al Congrés, Josep Sánchez Llibre.

Això és el que reivindiquem i que tant costa tant d’entendre a alguns dirigents autonòmics del PP. És fàcil: si un terç de la despesa social (educació sanitat, serveis social...) la fan les autonomies, reclamem que aquest mateix percentatge els sigui repercutit i que sigui repartit de forma asimètrica amb l’ampliació de l’objectiu de dèficit per a Catalunya al 2,08%. I no, barons del PP, això no és ser insolidari. Com es pot dir que Catalunya és...

Continuar llegint...

16 de Maig del 2013

Acord Estratègic i esperances de futur

La voluntat de diàleg sense exclusions que CiU sempre ha defensat es va concretar en la reunió que el govern de la Generalitat va mantenir ahir amb empresaris i sindicats amb  l’objectiu d’assolir un acord estratègic basat en dos premisses: que només amb l’austeritat no ens en sortirem i que cal emprendre mesures econòmiques per reactivar l’economia i generar ocupació.

És evident que caldrà aprofundir i treballar en el document acordat, però el que ha quedat acreditat és el compromís del agents socials per negociar els principis bàsics pels quals aposta el govern i que són reactivar l’economia, generar ocupació i mantenir la cohesió social.

Una via per aconseguir-ho és que el govern central flexibilitzi el dèficit fins a uns límits raonables i justos que tant sindicats com empresaris han xifrat en un 2,1%,...

Continuar llegint...

09 de Maig del 2013

La llei Wert senzillament no serveix

Després que el Consell d’Estat es manifestés clarament en contra d’algunes parts de l’avantprojecte de la llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (LOCME), més coneguda com la llei Wert,  des de Convergència i Unió hem demanat al govern que el  retiri i que comenci de nou, amb un ànim més constructiu i sense buscar enfrontaments innecessaris que no afavoreixen gens un model d’ensenyament que busca l’excel·lència i que persegueix disminuir l’índex de fracàs escola. I així ho va defensar ahir Martí Barberà al Congrés dels Diputats en una interpel·lació urgent del Grup Parlamentari Català.

El dictamen del Consell d’Estat estableix, entre altres qüestions, que han de ser les comunitats autònomes bilingües, com Catalunya, les que han de garantir una proporció...

Continuar llegint...

02 de Maig del 2013

La paràlisi del PP ens condemna a tots

D’entre tots els efectes perniciosos de la crisi l’atur és, socialment i econòmicament, el seu vessant més dramàtic. A Catalunya la darrera enquesta de població activa xifrava en 902.300 les persones que volen treballar i no tenen feina. A España la xifra es dispara a més d’un 27% de la població amb més de 6.200.000 persones sense feina. És evident que les coses no s’han fet bé. I és evident també que urgeix actuar d’una vegada amb eficàcia i amb mesures concretes i efectives i no demanant paciència als més de sis milions de persones que viuen desesperades, tal com va fer el president del govern, Mariano Rajoy, la setmana passada en una ocurrència que no se sap si és cinisme o ignorància de la realitat. Cal actuar, i amb rapidesa.

Per això, des de CiU no ens cansarem de reclamar la necessitat urgent d’un...

Continuar llegint...