e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

27 de Març del 2013

Polítiques amb ànima

La crisi econòmica tan profunda, a banda de la recessió econòmica i del continu augment de l’atur, té moltes altres cares indesitjables com són els  desnonaments i l’estafa de les accions preferents, qüestions que  afecten el dret a tenir una casa pròpia i a la capacitat de gestionar els estalvis.

Des de CiU volem contribuir a donar alternatives als afectats i per aquest motiu ja hem demanat al ministre d’Economia que articuli urgentment una normativa que permeti als jutges suspendre tots els processos de desnonament en curs fins que acabi la tramitació del projecte de llei per reforçar la protecció de deutors hipotecaris i de la ILP de llei de la dació en pagament i lloguer social. Aquesta normativa que demanem s’ha de fer sense pèrdua de temps per evitar buits legals,  pronunciaments judicials contradictoris i noves tragèdies.

Pel que fa a les...

Continuar llegint...

21 de Març del 2013

Dos no dialoguen si un no vol

En l’actual situació de crisi econòmica, s’imposa  un exercici de responsabilitat per part de tothom. Com ja vam fer en arribar al govern, també ara, des de CiU oferim diàleg a tothom amb l’objectiu de fer esforços per portar el país endavant. No és el moment de polítiques partidistes curtes de mires, sinó de pensar i treballar per garantir l’estat del benestar que tant ens ha costat aconseguir i de prendre mesures efectives que permetin als emprenedors generar riquesa i ocupació.

Mai hem rebutjat el diàleg amb el govern de l’Estat per millorar la situació d’asfíxia econòmica que pateix Catalunya. Tampoc ens hem negat mai al diàleg amb els interlocutors socials, econòmics i polítics per buscar solucions realistes i factibles a les dificultats actuals. No demanem adhesions incondicionals, però tampoc renunciem a...

Continuar llegint...

14 de Març del 2013

Creix la majoria pel dret a decidir

El Parlament de Catalunya va aprovar ahir per amplíssima majoria, més de dos terços de la cambra, una resolució que insta el govern de la Generalitat a iniciar el  diàleg amb el govern de l'Estat per fer una consulta d'autodeterminació a Catalunya. És una resolució que amplia la majoria parlamentària a favor del dret a decidir i que posa l’accent en el diàleg. Cal destacar que 104 dels 135 diputats hi  van votar a favor i només 27 ho van fer en contra, i que per primera vegada els socialistes catalans s’han sumat a aquesta petició.

La proposta de resolució aprovada ahir és un pas més en el compromís de la majoria de les forces polítiques catalanes de donar veu a la societat catalana perquè es pugui pronunciar sobre el futur polític que vol per al seu país. Ho volem fer des de la legalitat i des del diàleg. La...

Continuar llegint...

07 de Març del 2013

Els bancs no poden passar per davant de les persones

El drama de l’atur continua colpejant amb força la nostra societat. Com una taca d’oli s’escampa mes rere mes. A Catalunya hi ha més de 650.000 persones que busquen treball i a Espanya la xifra sobrepassa per primera vegada els cinc milions de persones –sense oblidar que l’Enquesta de Població Activa, més fiable, reconeix més de sis milions d’aturats. Són xifres esgarrifoses  que poden posar en perill la cohesió social.

Atenent aquests nivells és evident que l’atur ha esdevingut la principal preocupació de la societat –com torna a reconèixer el baròmetre del CIS difós ahir- i també és evident que les mesures preses fins ara no han servit per generar ocupació i tampoc han impedit el continu degoteig de  pèrdua de  llocs de treball.

Cal prendre mesures dràstiques amb caràcter urgent per...

Continuar llegint...