e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

28 de Febrer del 2013

El 0'7% no pot ser i, a més, és impossible

El govern de l’Estat ha de rectificar i ha de traslladar la flexibilització de l’objectiu de dèficit que Europa va atorgar a Espanya a les comunitats autònomes en lloc d’apropiar-se’l en la seva totalitat.  Aquesta reclamació no és un caprici. En els dos últims anys el govern de CiU ha reduït molt significativament el dèficit passant del 4’2 al 2% del PIB i ho ha fet en unes condicions molt dures, amb una forta recessió i havent de pagar un 90% més d’interessos pels deutes acumulats per anteriors governs. Som ben conscients, i així ho hem demostrat, que hem de reduir-lo, però també sabem que això no es pot fer sinó d’una manera gradual, amb un ritme que no posi  en perill els elements bàsics del nostre estat del benestar.

El  govern central escanya les finances de la Generalitat i retalla el 92% de tots els...

Continuar llegint...

21 de Febrer del 2013

La realitat contradiu el triomfalisme de Rajoy

Escoltant el balanç que Mariano Rajoy va fer ahir del seu primer any de govern el que més sorprèn el seu to excessivament triomfalista. El seu discurs no és creïble perquè en l’aspecte econòmic no va fer més propostes que les que ja havia fet en el debat de la seva investidura i que sistemàticament ha anat  incomplint. Les mesures per crear d’ocupació ja les havia anunciades fa més d’un any i a hores d’ara el més calent és a l’aigüera. Això sense oblidar que  posposar un any les mesures que fan referència al crèdit a les empreses o que autònoms i pimes no hagin d’abonar l’IVA fins que haver cobrat són un insult a tants milers de petits empresaris i autònoms que han hagut de tancar portes precisament per no haver aplicat aquestes mesures quan tocaven i quan, des de CiU, fa anys que les...

Continuar llegint...

14 de Febrer del 2013

De l’apologia del toros al drama de les hipoteques

Dimarts, al Congrés del Diputats, es va acceptar tramitar dues iniciatives legislatives populars, l’una per declarar el toros com a bé d’interès cultural i l’altra per acceptar la dació en pagament, la paralització dels desnonaments i introduir el lloguer social davant l’innegable drama que pateixen milers de famílies per no poder fer front al pagament de la hipoteca.

Són dues qüestions radicalment oposades: una, amb una clara voluntat identitària que té un rerefons, busca anular la decisió del Parlament de Catalunya de prohibir les curses de braus al nostre país, i la segona, amb una càrrega social indiscutible que preocupa i angoixa desenes de milers de persones i que s’ha tenyit d’un degoteig de tragèdies de persones que s’han llevat la vida davant el fet de veure’s desnonades de la seva llar.

Pel que fa a la ILP sobre els...

Continuar llegint...

07 de Febrer del 2013

La doble vara de mesurar

El govern del Partit Popular continua fent veure que sent ploure per tal de no atendre les recomanacions que li arriben d’Europa pel que fa a la flexibilització de l’objectiu de dèficit. Europa ha atorgat a Espanya la possibilitat de flexibilitzar el seu dèficit amb l’objectiu de  no escanyar encara més l’economia, però ara per ara el govern central només se l’aplica a sí mateix i nega els beneficis a les autonomies i les obliga no apartar-se ni un mil·límetre del compromís de reducció del dèficit.

Entre les recomanacions que fa Europa al govern espanyol hi ha la proposta que reparteixi aquesta flexibilització entre totes les administracions, una possibilitat que el PP de moment no contempla. Amb la seva actitud, el PP està posant en perill el moll de l’ós de l’estat del benestar. Si tenim en compte que les autonomies...

Continuar llegint...