e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

26 de Gener del 2012

Un pas modest però esperançador

Aquesta setmana ha tingut lloc la primera reunió de treball entre Convergència i Unió i el PSC per explorar la possibilitat d’arribar a acords en els grans temes de país. La primera impressió ha estat positiva perquè la diagnosi de la situació que vivim ha coincidit a reconèixer que el problema que patim és estructural i que va més enllà d’una crisi ocasional.

Això és només un primer pas, però ens permet ser optimistes perquè la única manera que tenim d’avançar és fer-ho així, pas a pas. La voluntat de CiU és sumar perquè Catalunya necessita l’esforç de tothom per superar aquesta crisi. Per això donem tanta importància a aquesta reunió amb el PSC ja que no debades els socialistes són la segona força del país.

Sabem que serà...

Continuar llegint...

17 de Gener del 2012

Sumar forces per responsabilitat

Una de les grans virtuts de la democràcia és que hi cap tothom amb l’únic límit d’acceptar la llibertat dels altres. Partint d’aquesta premissa, totes les opcions,  opinions i objectius polítics hi tenen cabuda. Però malgrat les diferències entre partits polítics, hi ha moments especialment difícils que obliguen a fer sacrificis i concessions per sortir endavant. La crisi econòmica sense precedents que patim converteix l’actualitat en un d’aquests moments en què per anar més enllà cal no només prioritzar els interessos partidistes, altrament del tot legítims, sinó  mirar pel conjunt del país. Per això, cal un màxim de generositat per tirar endavant les mesures que permetin aixecar l’economia. I els pressupostos són una d’aquestes mesures que han de tenir una influència capdal.
...

Continuar llegint...

12 de Gener del 2012

Uns pressupostos pel futur

Una de les prioritats del govern de CiU des del primer moment ha estat posar ordre a les finances de l’Administració. Per aconseguir-ho s’han fet ajustaments i s’han demanat sacrificis i contenció en molts àmbits, però no podia ser d’una altra manera per evitar que Catalunya fos intervinguda. No va ser fàcil l’any passat i tampoc no ho serà enguany.  Ens cal bastir uns fonaments sòlids per iniciar la recuperació econòmica.

Aquest és l’objectiu dels pressupostos de la Generalitat per al 2012, que es debatran en el ple del Parlament de la setmana vinent. El Govern continua amb la línia del 2011 per controlar el dèficit públic i per assolir el 3% que marca la UE. Si ho aconseguim, i no hi ha cap dubte que així serà, tindrem el trampolí que necessitem per aconseguir la reactivació econòmica. Per això cal...

Continuar llegint...