e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

14 de Juliol del 2011

La incoherència de Rubalcaba

El nomenament de Rubalcaba com a  candidat del PSOE a les eleccions generals i la seva posterior sortida del govern per dedicar-se només a la campanya electoral han provocat un canvi espectacular en el ja exvicepresident del govern. Es desdiu del que fa l’executiu -del qual n’ha format part de forma destacada fins fa menys d’una setmana- i proposa receptes contràries a les recomanades per la UE i pels organismes econòmics internacionals, pel que fa a les mesures per garantir la no intervenció de l’Estat.
 
Rubalca ha trigat ben poc en agafar els vicis dels candidats sense responsabilitats de govern que es deixen portar pel camí fàcil de  la demagògia, de les veritats a mitges, del populisme i de les receptes màgiques per superar la crisi. També s’ha deixat endur pel sentiment més centralista i jacobí que està en el més profund esperit del...

Continuar llegint...

07 de Juliol del 2011

Només amb democràcia s’assoleix més democràcia

La indignació, lògica i fonamentada, ens obliga a fer els canvis que reclama la societat. Aquest malestar demostra que algunes o moltes coses no és fan prou bé o directament s’han fet malament. No hi ha una única causa de l’esclat de la indignació, però es evident que n’hi ha dues de destacades. La primera és la crisi econòmica i el dramatisme d’un atur que ha deixat en situació de terrible precarietat centenars de milers de famílies a casa nostra. L’altra és la sentència del Tribunal Constitucional que escapça l’Estatut refrendat a les urnes pels catalans. Traspuava una manifesta voluntat d’humiliar Catalunya i culminava l’obra del recurs del PP de recordar a Catalunya i als catalans que ‘España es una, una y sólo una’ i que la diversitat no és ben vista.
 
Són motius sobrers per estar...

Continuar llegint...