e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

16 de Juny de 2010

Segarra-Garrigues

Amb la publicació del plans d’usos i gestió de les zones d’especial protecció de les aus, més conegudes com a ZEPA, el Govern de Catalunya demostra tenir un pa a cada ull. No només explicita la seva total i absoluta competència en gestionar el futur del nostre país, sinó que, a més, ho fa amb la clara voluntat d’hipotecar el seu futur. La realització del canal Segarra-Garrigues representa per les terres de Lleida un abans i un després, una aposta decidida en la transformació d’un territori que va molt més enllà de les terres de Ponent. Es tracta d’una infraestructura que vertebra bona part de Catalunya, alhora que aporta una nova manera d’entendre l’economia productiva catalana. Les zones de protecció dels hàbitats, les espècies i la biodiversitat és una aposta també per la gent que viu de la terra, però no es pot fer efectiu sense la complicitat de la gent que hi viu, sense el seu consens. Un Govern que no escolta és un Govern estèril. És el pagès, precisament, qui ha preservat aquests hàbitats, des de l’agricultura i des de la ramaderia. El canal Segarra-Garrigues, la joia de la corona, pot acabar mutilat per un Govern que no ha entès la importància d’aquesta infraestructura. Estem parlant d’aigua, per tant, de riquesa i encara més enllà; estem parlant d’una necessitat bàsica!. Generar frustració és el pitjor pecat que un Govern pot cometre. I aquesta serà la petjada que deixarà el Govern del PSC-ERC i Iniciativa. I així ho veiem la gent de les terres de Lleida i així ho demostraran les al·legacions. Aquest pla d’usos i gestió sentencia a mort a tot un territori i, per tant, a la gent que encara té la voluntat de viure i de conviure amb la terra que els va veure néixer.     

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1539
2
Comentaris afegits 
Ignasi Ripoll (Sant Carles de la Ràpita) 17-06-2010 - 08:41
Governi qui governi començarà amb arguments com aquests i acabarà fent el que fan els d'ara, perquè la normativa europea imposa respectar uns mínims d'hàbitats per les aus estepàries. La demagògia barata és molt fàcil quan s'està a l'oposició. El canal està sobredimensionat, la transformació del territori és massa forta i el que vol treure vots dien el que la gent vol escoltar fica el seu partit en un carrer sense sortida.
Ignasi Ripoll (Sant Carles de la Ràpita) 17-06-2010 - 08:28
Es una obra faraònica exagerada i sobredimensionada, que eixugarà el Segre, causant un impacte sobre els hàbitats naturals, amb l'objectiu principal de concedir aigua, que després es vendrà a través del Banc de l'Aigua, com a transvassament a Barcelona.
TORNAR