e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

19 d'Octubre de 2009

PSOE=PP

Algú ja va dir fa molts anys  i amb molt de seny, o si ho voleu, fent un exercici de crua i dura realitat que, qui més s’assemblava a un espanyol de dretes era una espanyol d’esquerres. I tenia tota la raó. Uns amb pell de corder (PSOE) i els altres ensenyant ufanosos la pell dura del llop (PP), però ambdós amb un objectiu comú: anorrear un poble que ja existia molt abans que aquest invent que s’ha volgut anomenar Espanya.

Quan l’any 1999, Marcelino Iglesias va assumir el càrrec de President de l’Aragó un amic em va comentar que el coneixia molt bé i que n’estava convençut que amb ell, el català seria reconegut a l’Aragó. Que n’estava segur que faria mans i mànegues perquè el català obtingués la cooficialitat a la Franja. El seu convenciment tenia, si més no, un punt de lògica. Marcelino Iglesias és fill de Bonança, d’on per cert en va ser alcalde, un poble de la Franja de Ponent on el català és la llengua vehicular. Tanmateix, el meu amic, de ben segur impregnat de bona fe, no va tenir en compte una dada cabdal i és que el president Iglesias és, abans de tot, membre de l’executiva federal del PSOE i aquest condicionant, ai las, està molt per damunt de tot, també de la lleialtat a una cultura, a un poble i a una llengua.

La proppassada setmana el PSOE va presentar a les Corts d’Aragó una proposta de llei de llengües que pretén regular la situació del català i de l’aragonès, un altre drama, a l’Aragó. Era de preveure que el PSOE presentaria una llei tova, molt tova. Reconeix que ambdues són llengües pròpies de l’Aragó però no els hi reconeix, com seria de justícia, la oficialitat. Res de nou sota el cel. El que tampoc no s’esperava el meu amic és que el seu admirat Iglesias fos capaç de trair les seves arrels. Doncs sí, amic meu. Doncs sí.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1732
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR