e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

03 de Setembre de 2012

No hi ha dubte que som un poble especial. Ens agrada viure permanentment entre l’entusiasme i la depressió. De ben segur que pertanyem a una raça de pobles que, havent perdut totes les guerres, encara sobreviuen amb una energia prou envejable.El dia 11 de setembre tornarem a celebrar la nostra Diada i alguns asseguren que aquesta vegada va de debò, que ha de ser una Diada històrica.

Hi estic d’acord. I tan de bo que aquesta sigui la darrera que hem de celebrar des de la captivitat. Sóc del parer que els partits polítics, tots els partits d’obediència catalana és clar, tenen en aquesta Diada la seva darrera oportunitat de demostrar com i de quina manera volen donar el salt final, tal i com es diu col·loquialment: saltar la paret.

El lema “Catalunya, Nou Estat d’Europa” és el cim que la Diada ha de conquerir si volem sobreviure com a poble. Fa feredat llegir les primeres promeses electorals gallegues per comprovar que res no canvia, que Espanya és la de sempre, un fre mortal per a la nostra supervivència: Rajoy promet acabar l’AVE el 2018 (suposo que ho pretén continuar fent amb l’espoli català) i Rubalcaba també. No cal donar-hi més voltes. No més pedagogia, si us plau. No més justificacions, si us plau. I tot això amb els peus ben assentats damunt la terra. Sabent, i sent conscients, que Espanya existeix i que presentarà batalla. No sé pas si la guanyarem aquesta de batalla.

D’allò que n’estic ben convençuda però, és que hem de guerrejar, que hem de presentar-la aquesta batalla, perquè hi tenim dret, perquè no hi ha marxa enrere, perquè no tenim alternativa. Tot sabent que aquesta, potser la darrera, aquesta si que no la podem perdre.

Hi aniré a la manifestació perquè vull la llibertat del meu poble, perquè n’estic fins al capdamunt de portar un DNI espanyol imposat, perquè sóc independentista des del moment que vaig ser conscient de la història del meu país.  I perquè Catalunya va néixer per a ser lliure. Talment com totes les nacions del món.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

MenÚame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1708
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR