e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

28 d'Octubre de 2013

La impunitat a Espanya

És del tot preocupant veure com a l’estat espanyol es permet que qualsevol persona, o grups de persones, puguin impunement  exaltar públicament el feixisme i el nazisme. Només cal fer un petit repàs a les notícies per comprovar com n’és de prima aquesta democràcia que va mal bastir la famosa Transició: exaltacions franquistes, amenaces de lluita armada i de vessament de sant per part de partits d’extrema dreta,  exhibició de material nazi en un col·legi públic, homenatges a la Divisió Blava, peticions de cop d’estat per part de la Fundació Francisco Franco, amenaces de mort a persones amb representació política i antics ministres franquistes amenaçant Catalunya amb la Legió, són només una part de l’extens llistat de greuges contra qualsevol democràcia.

I això sense comptar els insults i amenaces que cada dia omplen els twitters. La setmana passada el líder de Nuevas Generaciones a Sant Cugat va piular una altra vegada, equiparant algunes escoles catalanes amb l’Alemanya del 33, o sigui, comparant escoles catalanes amb el règim nazi. Repassant els twitter d’aquest noiet repentinat es pot comprovar el concepte tan prim que alguns tenen de la definició de democràcia. Més prima que el paper de fumar.

A Espanya ovacionar el feixisme surt gratis. Com tampoc no passa res si es vol fer befa de l’extermini jueu, potser per això el dia 12 d’octubre, el dia del genocidi, Las Juventudes de la España en Marcha van cridar públicament << Artur Mas a la cámara de gas>>, mentre exhibien simbologia franquista i sense que, fins al moment, hi hagi hagut cap detenció. En un país normal ja haurien tremolat les parets.

A Espanya en canvi... res de nou sota el sol. Com és que la Fiscalia del Suprem encara no s’ha afanyat a il·legalitzar partits feixistes com Alianza Nacional, Democrácia Nacional i Falange Española, que van participar a l’assalt violent de la Delegació del Govern Català a Madrid el passat 11 de setembre?.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
790
1
Comentaris afegits 
Gerard (Barna) 27-11-2013 - 18:25
Completament d'acord. I si es fan els ulls grossos davant la mort d'una ciutadà català a mans de la policia encara hi haurà més impunitat. I com a catalns hi estarem involucrats. Cal ser coherents.
TORNAR