e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

27 de Juny de 2012

L’any 1995, Josep M. Ainaud de Lasarte va escriure El Llibre Negre de Catalunya (ed. La Campana), un treball que cal rellegir dia sí, dia també, si és que hom vol tenir ben present el llarg llistat d’atacs que Espanya ha infringit contra la nostra llengua. L’ historiador, polític i promotor cultural, va recollir en aquesta publicació una extensa antologia de textos que documenten gairebé totes les bestieses que s’han inventat per assolir un únic objectiu: liquidar una llengua que els fa nosa perquè el castellà, la llengua d’aquest imperi extingit, s’acabi imposant sense cap escletxa.

De fet tots els països amb mentalitat imperialista com França, Castella i d’altres, han aplicat el mateix sistema: imposar amb més o menys potineria la llengua que volen que esdevingui uniformitzadora del seu imperi. En el llibre de l’Ainaud de Lasarte hi trobareu totes les argúcies, des de 1714 fins l’any de la publicació: des del Que surta el efecto,  sin que se note el cuidado, passant per disposicions legals, escrits periodístics, frases i fets de botiflers , etcètera, que demostren una gota malaia, persistent, inequívoca i unidireccional per aconseguir, no només acabar amb la cultura i els drets d’un poble, sinó també el de la seva llengua. De 1995 fins avui mateix el genocidi lingüístic continua.

Dimarts, el Tribunal Suprem anul·lava articles del decret que ordena el segon cicle d’ensenyament infantil de la Conselleria d’Ensenyament del nostre Govern, declarant nuls els articles que defineixen el català com a llengua normalment utilitzada com llengua vehicular en l’ensenyament entre els tres i els sis anys. Una pedra més per a veure si d’una vegada per totes ens acaba ensorrant el taulat.

Fa només uns dies, el govern d’Aragó presentava un esborrany de l’avantprojecte de llei d’ús, protecció i promoció de les llengües pròpies, amb què vol derogar tots els aspectes de l’actual Llei que, segons ells, imposen la normalització del català ( i l’aragonès). I per reblar el clau, es treuen un invent anomenat aragonès oriental que, també segons ells, és la llengua que es parla a la Franja de Ponent!.

De debò no cal que l’IEC s’hi escarrassi intentant aportar proves científiques i lògiques dient que a la Franja parlen català. De debò que és del tot absurd intentar respondre des de la racionalitat, perquè, el que debò pretenen és continuar assassinant una llengua, una cultura i un país.
 
Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1967
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR