e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

27 de Novembre de 2013

Durant un sopar entre amics la conversa girava al voltant, precisament d’això, els perills en frivolitzar-ho absolutament tot. Algú apuntava que vivim en una societat on la banalitat i la frivolitat està de moda.

No analitzem les notícies, no premiem l’esforç, si no és l’esportiu, és clar, i tendim a condemnar col·lectius i persones amb la simplificació d’unes imatges que ens passen per davant del televisor.

Així, amb superficialitat i inconsciència, som capaços de fer l’aquelarre a la policia del nostre país i a sentenciar a tort i a dret a gent que encara no ha estat jutjada. No ens n’adonem que, amb aquesta frivolització, estem posant en perill els pilars més fonamentals de la nostra democràcia.

Si dubtem de la policia posem en perill la nostra pròpia seguretat i si diem que la política no serveix per gaire res, estem donant arguments a aquells que creuen que la democràcia no és el millor dels sistemes. El nostre país, que tan perillosament combina seny i rauxa, acostuma a jugar perillosament amb la frivolització.

Per exemple, parlar d’una mala actuació policial encara que és prou agosarat per una persona que no hi plega res, es pot dir que entra dins dels paràmetres normals de qualsevol país.

Ara bé, posar en dubte tot un cos policial per unes imatges gravades, com és el cas del Raval, és francament inaudit en un país normal. Frivolitzar és l’art dels ignorants, d’aquells a qui agraden les coses vanes i fútils.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
804
1
Comentaris afegits 
Gerard (Barna) 27-11-2013 - 18:21
Un bon ex. d frivolització és defensar 1 actuació injustificable amb un art. com aquest. No es tracta només d'unes imatges sinó d'un mort i de moltíssims indicis testimonis. Són la resta dels mossos, defensat l'act, els qui hi involucren tot el cos.
TORNAR