e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

22 d'Abril de 2015

Eleccions municipals

En un article ja publicat en el diari Segre, reflexionava sobre la dificultat que representa per a l’elector, poc o tal vegada massa informat, el fet de posar l’accent en allò que globalment és important. El fet de saber destriar el gra de la palla en un moment on tot sembla un gran fangar, no és una tasca senzilla. És llavors, quan les notícies negatives es filtren per tots els racons de casa, quan el sentiment d’esgotament s’apodera d’aquella part de la ciutadania que viu aliena a la política de partits i que opta pel menfotisme, pel... ja us ho fareu, desvinculant-se totalment de la participació electoral.

Afegia però que aquesta voluntat de deslligar-se de qualsevol compromís no comporta l’eximent d’un cert compartiment de culpa. Quan s’aplaudeixen autèntics xarlatans, mentiders compulsius, ineptes imposats per les dinàmiques partidistes o s’enveja l’aprofitat de torn, hem de pensar que estem apartant a l’ostracisme aquells que amb vocació i actitud de servei estan atorgant qualitat a la política. I això també ens fa, en part, culpables.

Condemnar l’inepte, apartant-lo de qualsevol responsabilitat, també és un deure de l’elector. Certament les municipals són les eleccions més properes al ciutadà. Els municipis, les ciutats, són sistemes força complexos en els quals tothom hi és cridat. De vegades votar per despit l’opció més eixelebrada o, simplement, optar pel ja t’ho faràs, no és la millor de les opcions. Encara, però, tenim uns quants dies per a continuar reflexionant.


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
908
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR