e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

29 de Març de 2012

Ahir em vaig voler aixecar més aviat. Vaig avançar una hora el despertador i a les sis del matí ja tenia els peus a terra. Volia treure’m del damunt els deures que m’havia marcat a primera hora per a poder després sortir al carrer per veure i viure de primera mà la vaga general. Tot passejant sense presa, vagarosa pels carrers i places de la ciutat, em vaig anar trobant gent coneguda i saludada que em va anar manifestant el seu parer. Com passa sovint, d’opinions n’hi ha de tota mena: algunes de molt assenyades i d’altres que merament són un retallar i empegar d’allò que han llegit als diaris o escoltat a les tertúlies de ràdio i  que van repetint com a lloros durant tot el dia. Des de la suada frase... “això de les vagues és un èxit de la democràcia” a ... “on eren abans els sindicats?”, les opinions s’anaven creuant amb botigues tancades davant la presència d’alguns piquets que, lluny de garantir el dret a poder fer vaga, amenaçaven de forma molt subtil... “nosaltres no podrem respondre si li trenquen els vidres de l’aparador.... miri que la gent està molt alterada...”.

Sí, certament la gent n’està molt d’alterada però no només contra el govern de torn, almenys així ho vaig constatar. La gent, aquest mot tan genèric i alhora tan explícit, vaig veure que està indignada també amb els sindicats, que hi ha perdut la confiança, que posen en el mateix sac als polítics i als líders sindicals. Em van citar un per un, amb noms i cognoms, alguns alliberats que ho són de tota la vida. “Quins galtes”, em deien. Una pastissera del barri em va deixar anar “ si em fan tancar, m’hauré de posar els pastissos al clatell i ja fa un any que estic pagant els treballadors amb els meus estalvis”. 

Sí, ahir la gent que em vaig trobar n’estava molt d’indignada, també amb els que avui estan a les capçaleres de totes les manifestacions, de totes les protestes, de la vaga d’ahir, i que fa tot just un any, estaven governant. Tal i com em deien alguns, encara no s’ha trobat una altra forma de protesta que substitueixi unes vagues amb el format del segle XIX. Cal reinventar tantes coses!. Sindicats, partits polítics, patronals i la pròpia societat haurà de saber fer una lectura acurada de la vaga d’ahir. No només calculant en xifres l’èxit o el fracàs de la vaga sinó fent una lectura de futur que, amb la complicitat de tothom, absolutament de tothom, ajudi a trobar una solució. Altrament, si continuem mirant-nos el melic, instal·lats en les nostres veritats absolutes, ja cal que Déu ens empari germans!.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2642
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR