e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

26 de Febrer de 2014

Ho  va deixar escrit Manuel de Pedrolo: No es pot descriu el caos en termes d’ordre. I sembla estrany que una màxima tan evident esdevingui tan cega pels dirigents que en aquest moment estan al capdavant del govern espanyol. Que els hi passa?. Per què reaccionen davant de qualsevol problema amb aquests atacs d’autoritarisme més propis de països dictatorials que dels que, almenys a la seves constitucions, diuen estar en un estat democràtic?.

Crec que mai com ara un govern espanyol havia defensat els seus fracassos amb tant de cinisme, com si fos tot un èxit. Crec que en part és degut a que saben que hi ha una bona part de l’electorat que no té memòria, ni forma, ni consciència política. Deia l’enyorat Manuel Vázquez Montalban que la política, les idees, les diferents ideologies, el saber diferenciar entre el socialisme, el comunisme o la socialdemocràcia, tot això s’havia d’ensenyar a les escoles. Hi ho defensava perquè deia que la gent havia de saber descodificar els missatges. Només aprenent des de l’escola què era què i qui era qui, quan aquests nois i noies esdevinguessin adults serien capaços de separar el gra de la palla, de no creure tot el que li vulguin vendre, a saber triar, a saber escollir, a saber llegir els diaris i les notícies sabent quina ideologia defensen; eines per a ser lliure, per a poder triar, per a poder saber qui ens menteix. Només amb l’educació política, amb un bon aprenentatge, esdevindrem lliures. Només així podrem arribar a entendre que avui per avui vivim en un estat que es diu demòcrata però que no sap ser demòcrata. Perquè un estat que se’n diu i se’n sap de demòcrata, deixa opinar a la seva gent, sotmet els interrogants a votació, consulta i deixa que la gent pugui opinar a través d’una consulta. Només així veurem la gran diferència entre el verb ser i el verb esta. La diferència entre un estat que es diu democràtic i en canvi no exerceix un dels principis bàsics de qualsevol democràcia.
 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1193
1
Comentaris afegits 
valencia (valencia) 27-02-2014 - 08:31
, si la democracia en pañales que tiene españa no le vale quiza le sirva la democracia de estados unidos una democracia con la constitucion con mas derechos del mundo y en la cual el derecho a decidir una cesecion tambien es ilegal
TORNAR