e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

07 d'Octubre de 2011

Veient com actuen, algú els hi hauria d’obrir els ulls i dir-los-hi que Espanya no és una nació, malgrat que ja fa molts anys que l’intenten anar fabricant. I mireu que s’hi posen de peus per anar consolidant aquesta gran Castella que vol aconseguir que tothom parli i pensi des del pensament únic, des de la uniformització més absoluta.  Les frases “una, grande y libre” i “Antes roja que rota” segueix vigent, fidel a l’ideari que uneix banda i banda, de dreta a esquerra, sense fissures ni dubtes, units per un objectiu comú: una Espanya que vol acabar de bastir el seu projecte.

Deia en un article que la voluntat de fer del no-res una nació ja bé de lluny, diria que des de sempre. Repasseu tots els àmbits i no en trobareu cap, ni un, que no tingui soldats fidels, alliçonats, formats per acomplir aquest objectiu. Però concretem aquest article en un àmbit: les infraestructures de transport. El disseny de la xarxa viària espanyola ha estat dissenyada des de la ideologia. Parafrasejant l’economista Germà Bel, fa 300 anys que Felip V fixava a Madrid el “km 0” de les comunicacions de l’Estat espanyol. Un decret de 1761 finança amb pressupostos generals les sis carreteres preferents, les radials. Tot havia i ha de passar per Madrid. Llavors, amb la voluntat de fixar una centralitat perversa, els objectius polítics s’imposen a la productivitat de l’economia. I així ha continuat fins  ara.

Catalunya pateix aquest ideari amb tota la seva cruesa. Tot i que és aviat per jutjar-ho, molt em temo que la darrera notícia sobre el corredor mediterrani tindrà una segona part que no ens agradarà. De moment  hem sabut que la Comissió Europea assumirà el corredor mediterrani com a eix prioritari. Perfecte!. Però, ai las, com sempre quan es parla d’Espanya hi ha un però, aquest corredor diuen que no arribarà a Alacant i que farà unes giragonses per anar cap al centre. Per tant, quin eix mediterrani és aquest?. Això sí, em deixeu que hi posi una mica d’ironia?, el corredor mediterrani (?) passarà per Madrid!. Eh?. Sí, sí, per Madrid, perquè ja se sap que Madrid té mar, potser per això el domicili fiscal de l’empresa Transmediterrania està també a Madrid.

No és positiu malfiar de ningú però hi ha una excepció: quan Catalunya malfia d’Espanya, vés per on, sempre l’acaba encertant. Temps tindrem per parlar-ne però, i vull equivocar-me, no sé si finalment no ens tocarà el rebre. Doneu-li una ullada al traçat boig que abans d’ahir publicaven els diaris i veureu l’increment econòmic que pot suposar aquesta tossudesa en voler que tot, tot, passi per la “capital del reino”. La decisió final però sobre el traçat del corredor, amb l’arribada o no a Alacant, l’anunciarà el comissari Kallas el proper 19 d’octubre. Seny Kallas, seny!.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2798
2
Comentaris afegits 
Cesc (Lleida) 09-10-2011 - 20:46
Marta, sempre la mateixa cantarella. Sembla que no puguis parlar de res més. Sincerament, dóna la sensació que els diaris que et suporten no saben com dir-te que renovis el teu discurs. A Lleida, els lectors del diari Segre ja n'estem una mica tips...
Kropotkin (Vic) 08-10-2011 - 21:08
Jua, jua, jua,... ¿Lo has pensado todo esto tu sola o te han ayudado? Vaya cúmulo de tonterias catalanistas...
TORNAR