e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

09 de Maig de 2012

Aquesta mateixa setmana ho escrivia en un article d’opinió: Aquesta vegada Catalunya ha de saber jugar la seva darrera confrontació amb Espanya i, si potser, guanyar-la. Perquè està clar que ha de ser la última i definitiva. I el motiu és perquè no ens queda cap més remei si és que volem sobreviure. N’hi ha un bon grapat que, quan m’escolten parlar en aquests termes en diuen... és clar, tu perquè ets independentista i vols separar-te d’aquesta Espanya que a nosaltres, francament, no ens fa cap nosa. I s’equivoquen de mig a mig perquè aquest no és ja un tema que importi només als que com jo creuen en una Catalunya amb Estat propi, sinó que la línia vermella s’ha traspassat d’una forma tan bèstia i descarada per part d’Espanya que comença a crear adeptes entre la gent que mai s’havia preocupat el més mínim per aquest tema. Gent que se sent únicament espanyola però que no entenc perquè se’ls discrimina pel fet d’haver triat Catalunya com a lloc per viure i criar els seus fills. I en aquest tracte discriminatori perenne, com una gota malaia, és un punt confluent on tothom que viu i treballa a Catalunya s’hi pot sentir agermanat.

En un excel·lent article intitulat Bankia 7.000; Catalunya 0, el periodista Jordi Barbeta denunciava la falsedat de les declaracions del govern espanyol quan afirmen que no hi ha diners però, vés per on, injecten set mil milions d’euros a una entitat privada. Set mil milions d’euros que és la mateixa xifra, casualitats de la vida, que el govern espanyol obliga a retallar en sanitat. Algú hauria d’agrair-li a l’Esperanza Aguirre que hagués creat un monstre que van batejar amb el nom de Bankia i que es menjarà una bona part dels nostres diners. Perquè 37.000 milions d’euros amb fons immobiliari dubtós no s’eixuga així com així!. I els catalans sense tenir-hi res a veure també hi hauran de posar un bon grapat de diners en aquest monstre madrileny. I ja té penques la cosa!. Una altra gota en un vas que ja fa temps que està sobreeixint. Un 18% del PIB que representa Catalunya no ha servit de res perquè se salvessin entitats catalanes i ara, en canvi, un 8% si que servirà per salvar entitats no catalanes. Doncs, home, això toca i molt el voraviu.   

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2502
1
Comentaris afegits 
agustí (catalunya) 17-03-2013 - 02:12
"la línia vermella s ha traspassat d una forma tan bèstia i descarada per part d Espanya que..." si el maig del 12 ja era així, quina línia no s'ha traspassat el març del 13?
TORNAR