e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

24 de Desembre de 2014

Fa un temps vaig llegir una frase de Victor Hugo que deia "el futur té molts noms, per als dèbils és allò inassolible; per als temorosos, el desconegut; i per als valents, l'oportunitat". Actualment estem vivint empesos per la immediatesa, perseguits pel titular, i esclaus dels 140 caràcters. Fa que molts cops no siguem capaços de prioritzar el que és important, del que és urgent, o que ens pensem que és urgent. De vegades cal tenir un petit moment dins de l'intens dia a dia per analitzar què hem fet i què volem fer, i sobretot com ho volem fer.

Ara mateix com a país tenim dues prioritats, la primera és continuar lluitant per a sortir de la crisi, malgrat tot, i la situació que viuen moltes persones, sent capaços de veure l'oportunitat de reconstruir uns valors que havíem deixat enrere, i fer un canvi de paradigma, on les persones estiguin per davant de tot, garantint un estat del benestar sostenible, just, equitatiu i modern. On les persones tinguin oportunitats!

La segona prioritat és que els catalans i catalanes podem decidir el nostre futur, sent una oportunitat per decidir el millor per a nosaltres i els nostres fills, perquè sabem que podem tenir unes millors condicions, que ens permetrien viure millor, amb més capacitat de reacció i de proximitat. Per ser un país amb oportunitats!

Per poder fer tot això hem d'entendre que "l'antiga" manera de fer política no serveix, hem de ser més generosos, i pensar amb la prioritat i no amb urgència. I sigui quina sigui la nostra posició fer el que estigui a les nostres mans per treballar per un país millor, per mantenir una manera de fer que sempre hem tingut els catalans però amb la capacitat de ser flexibles i respectar als altres. Que l'equilibri entre el seny i la rauxa sigui el correcte per no equivocar-nos, perquè un error nostre pot afectar la resta, i no estem en condicions, perquè ens cal fer-ho bé per fer-ho possible.

Aprofitem aquests dies d’il·lusió i família per reflexionar-hi perquè ens cal ser valents, per a guiar als temorosos, i per a ajudar als dèbils.

Bones Festes i pròsper 2015.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
999
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR