e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

10 de Juliol de 2014

Què passaria si avui una persona anés pel carrer cap a la feina i de cop un grup de persones l’agredissin amb violència, insults, etc...?  Què esperaríeu que fes la justícia? Què esperaríeu d’una societat democràtica? Si aquesta persona agredida fos la vostra filla, mare o germana?  I la justícia absolgués els violents, què pensaríeu?  Crec que queda clar que la violència mai no està justificada, tots tenim dret a manifestar-nos però mai agredint ni fent mal intencionadament.

Durant molts anys els nostres avis i pares van treballar molt, i fins i tot lluitar per a aconseguir una societat democràtica, on la violència quedava enrere. Jo vull viure en un país on es respecti la democràcia, on es respectin les persones, on manifestar-se sigui un fet  pacífic, on la superficialitat i la immediatesa no sigui fonament de la raó.

El passat dia 15 de juny  del 2011 es van produir uns fets que mai s’han de repetir al nostre país. Voler paralitzar la democràcia, voler impedir el funcionament del Parlament de Catalunya, i el que és pitjor fer ús de la violència cap a les persones, ja no només a diputats sinó a treballadors del Parlament, periodistes, forces de seguretat, etc... NO ESTÀ JUSTIFICAT.

Si volem ser un país normal cal que entre tots canviem les coses, que fem ús de les eines democràtiques i pacífiques per fer-ho. Sinó quin tipus de país seríem? Hem de ser una societat on es valori les persones, perquè sigui quina sigui la nostra responsabilitat tots som persones, i mai, mai no ens hem de saltar les normes bàsiques de convivència, perquè això desacredita qualsevol causa.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1363
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR