e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

26 de Maig de 2015

Barcelona fragmentada

Ja és 26 de maig, després d'una campanya intensa i amb uns resultats electorals que donaran molt de si, per tertulians, pactes, compromisos, i etcètera. Les urnes han parlat i haurem de veure com evoluciona els propers dies i mesos. Seran dies per la constitució d'ajuntaments, consells comarcals i diputacions. I potser mesos... bé, el temps ho dirà. Prefereixo no deixar-ho a les hemeroteques, per allò del jo ja ho deia... no cal.

Segurament podria fer una anàlisi, especialment de la meva ciutat, Igualada. Aprofito per felicitar a l'alcalde Marc Castells i al seu equip per la feina feta i la feina que faran, però crec que avui la "notícia" és Barcelona. Personalment tinc una sensació que no sé definir, ja que primer jo no voto a la capital barcelonina ni tampoc hi visc, però això no treu que pugui tenir aquesta rara sensació.

Primer haig de felicitar qui ha guanyat, però m'obre un cúmul de dubtes de com evolucionarà. D'entrada en Xavier Trias ja ha dit clarament que farà el paper que li ha donat les urnes, que és ser cap de l'oposició, i continuar treballant i construint Barcelona. Crec que l'honora molt, i que diu molt de la seva manera de ser, honesta, sincera i sobretot amb respecte.

Ara bé, veurem com s'acaba configurant amb la resta, tinc dubtes de si el PSC voldrà entrar a govern, o bé si Ada Colau els ho oferirà? Ja que de fet ja van governar durant diverses dècades junts a l'Ajuntament de Barcelona, per si algú no ho recordava...

Què farà C's? Haurà de començar per primera vegada a prendre decisions, no només a Barcelona, sinó especialment a la resta de l'Estat. Alguns en deien fets i no paraules.

Què farà ERC, que sempre ha dit que no pactaria amb qui no defensi la independència de Catalunya?

Què farà la CUP, que no es va entendre amb Ada Colau per fer llista conjunta ara s'entendran per capgirar Barcelona?

I bé el PP.... "namés"

Potser ara els barcelonins podran tenir pisos turístics com el número 4 de la llista de la Colau, els funcionaris estaran tranquils per la nova moneda la "Colaus", potser ara l'expresident uruguaià Sr. Mújica sí que li donarà suport, paper de la PAH, Can Vies, trànsit a la Diagonal, el Mobile World Congres, tots els esdeveniments internacionals i econòmics... Potser veurem en Pablo Iglesias al balcó del davant de la Generalitat...

No puc deixar de dir que em preocupa com anirà, em preocupa Barcelona, em preocupa perquè és la capital del meu país, del qual en vull la seva llibertat.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2679
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR