e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

26 de Maig del 2015

Barcelona fragmentada

Ja és 26 de maig, després d'una campanya intensa i amb uns resultats electorals que donaran molt de si, per tertulians, pactes, compromisos, i etcètera. Les urnes han parlat i haurem de veure com evoluciona els propers dies i mesos. Seran dies per la constitució d'ajuntaments, consells comarcals i diputacions. I potser mesos... bé, el temps ho dirà. Prefereixo no deixar-ho a les hemeroteques, per allò del jo ja ho deia... no cal.

Segurament podria fer una anàlisi, especialment de la meva ciutat, Igualada. Aprofito per felicitar a l'alcalde Marc Castells i al seu equip per la feina feta i la feina que faran, però crec que avui la "notícia" és Barcelona. Personalment tinc una sensació que no sé definir, ja que primer jo no voto a la capital barcelonina ni tampoc hi visc, però això no treu que pugui tenir aquesta rara sensació.

Primer haig de felicitar...

Continuar llegint...

31 de Març del 2015

Volem projecte, volem coherència

Aquestes properes setmanes les agendes estaran marcades per les eleccions municipals del proper dia 24 de maig. Des de les passades eleccions municipals hem viscut molt i intensament, des del Pacte Fiscal, passant per les eleccions al Parlament del 2012, la manifestació de l’11S, la Via Catalana, la Consulta, querelles a presidents per posar urnes, etc, etc... per anomenar algunes coses.

Amb tot això també són les primeres municipals després d'haver de gestionar unes finances catalanes pressionades per l'ofec econòmic per part dels diferents governs espanyols, i per una herència que no ha ajudat. Des de llavors hem vist i patit una sacsejada entre la corrupció, la transparència, i entre el paper d'alguns polítics i d'alguns mitjans.

Per tot plegat, en 4 anys hem après, hem viscut intensament, i sobretot la nostra societat i alguns polítics han vist la necessitat d'un canvi de...

Continuar llegint...

12 de Febrer del 2015

Gràcies per ser com sou, gràcies per la feina que feu!

 

 

Vull aprofitar l’espai que tinc en aquest mitjà de comunicació per fer un agraïment a totes aquelles persones que treballen incansablement per millorar el seu entorn. Molts catalans i catalanes, ja sigui a títol individual o a través d’entitats o associacions, treballen cada dia de manera voluntària, i també des del seu àmbit professional, per fer dels nostres pobles i ciutats espais de convivència.

Actualment estem massa acostumats, al cop de titular, a qui surt als diaris, televisions i ràdios és perquè l’ha “embolicat”, aquells que criden més, que no vol dir que tinguin més raó, aquells que diuen algun estirabot, encertat o no, etc... En definitiva aquells que són capaços de fer-la tan grossa com per a què els tertulians n’acabin fent opinions, i ocupar espais als mitjans.

És...

Continuar llegint...

24 de Desembre del 2014

Per un país d’oportunitats

Fa un temps vaig llegir una frase de Victor Hugo que deia "el futur té molts noms, per als dèbils és allò inassolible; per als temorosos, el desconegut; i per als valents, l'oportunitat". Actualment estem vivint empesos per la immediatesa, perseguits pel titular, i esclaus dels 140 caràcters. Fa que molts cops no siguem capaços de prioritzar el que és important, del que és urgent, o que ens pensem que és urgent. De vegades cal tenir un petit moment dins de l'intens dia a dia per analitzar què hem fet i què volem fer, i sobretot com ho volem fer.

Ara mateix com a país tenim dues prioritats, la primera és continuar lluitant per a sortir de la crisi, malgrat tot, i la situació que viuen moltes persones, sent capaços de veure l'oportunitat de reconstruir uns valors que havíem deixat enrere, i fer un canvi de paradigma, on les persones estiguin per davant...

Continuar llegint...

06 de Novembre del 2014

No ens pararan!

Aquesta setmana hem viscut un nou episodi de com el Govern espanyol utilitza el Tribunal Constitucional com al seu braç d’actuació en contra de la democràcia. Els governs forts i que s’enfronten a les situacions que es troben, ho fan amb diàleg, fermesa i sobretot amb racionalitat i coherència.

Malauradament el Govern del PP (amb el PSOE de claca) no és fort, i molt menys coherent. Quan encara no fa ni uns dies menystenien el que alguns han anomenat “costellada” , ara resulta que és més greu i pitjor, i per això ara ens volen tirar als lleons. El que no han entès és que el que farem el proper dia 9-N és una jornada participativa, voluntariosa i sobretot d’il·lusió. Volem votar i no ens pararan!

Tampoc no han entès que no és una jornada d’un govern o d’un parlament, és una jornada dels catalans i catalanes, que...

Continuar llegint...

10 de Juliol del 2014

No hi ha cap dret que justifiqui la violència

Què passaria si avui una persona anés pel carrer cap a la feina i de cop un grup de persones l’agredissin amb violència, insults, etc...?  Què esperaríeu que fes la justícia? Què esperaríeu d’una societat democràtica? Si aquesta persona agredida fos la vostra filla, mare o germana?  I la justícia absolgués els violents, què pensaríeu?  Crec que queda clar que la violència mai no està justificada, tots tenim dret a manifestar-nos però mai agredint ni fent mal intencionadament.

Durant molts anys els nostres avis i pares van treballar molt, i fins i tot lluitar per a aconseguir una societat democràtica, on la violència quedava enrere. Jo vull viure en un país on es respecti la democràcia, on es respectin les persones, on manifestar-se sigui un fet  pacífic, on la superficialitat i la immediatesa no sigui...

Continuar llegint...

18 de Novembre del 2013

La puta i la ramoneta

Està clar que el 80% dels catalans volen poder ser consultats per poder decidir quin futur com a país vivim.
La realitat fa que el Parlament faci allò necessari per a que això sigui possible, i des del primer moment des de CiU hem defensat que ha de ser de forma legal, que vull dir amb això doncs que hem de fer ús de les cinc vies que tenim, tal i com el primer informe del Consell Assessor de la Transició Nacional va desenvolupar.

La primera és la que ara plantegem, que és l’ús de l’article 150.2 de la Constitució, on l’Estat pot transferir o delegar a les comunitats competències.

Per exemple, els mossos d’esquadra, segons la constitució aquesta competència és estatal, però al seu moment es va negociar i delegar. Doncs això és el que demanem que hi hagi voluntat política!

Ara bé, el senyors...

Continuar llegint...

17 de Juliol del 2013

Esport professional vs esport amateur

Està clar que Catalunya sent un país de tant sols set milions i mig d’habitants, pel que representa al món, ha estat capaç d’aportar un gran nombre d’esportistes d’elit, així com d’organitzar grans esdeveniments esportius, com els jocs olímpics.

I això només és possible per una senzilla raó, i és per com entenem l’esport a casa nostra.
Catalunya té una gran base de teixit associatiu en el món esportiu, amb més de 17.000 clubs esportius, 69 federacions i 45 consells esportius.

Fent possible que amb persones voluntàries, destinant temps, dedicació, diners, però sobretot passió per allò que fan, tiren endavant els clubs, amb l’únic objectiu de fer possible que la practica de l’esport sigui accés a tothom, grans i petits, i de tota condició social.

Convertint-se amb...

Continuar llegint...

30 de Maig del 2013

Cornuts i pagar el beure

Fa pocs dies el conseller Mas-Colell va fer la presentació de les balances fiscals de l’any 2010.
Segurament moltes persones n’han sentit a parlar, alguns ho coneixen a fons, d’altres per sobre, és per això que m’agradaria fer-ne una breu explicació per situar-nos.

Primer de tot ens cal saber que són les balances fiscals, ras i curt, és la diferència entre els diners que Catalunya paga a l’administració central i els diners que Catalunya rep de la mateixa administració central.

Si aquesta diferència fos que rebem més del que paguem estaríem parlant de superàvit fiscal, però malauradament des de que tenim dades sempre ha estat que paguem més del que rebem, per tant el conegut dèficit fiscal.
Només per l’any 2010 s’ha quantificat en 16.543M €, això vol dir més de 45M € al...

Continuar llegint...

04 d'Abril del 2013

Hipoteca del Tripartit

Fa unes setmanes la Sindicatura de comptes ens presentava el Compte General del 2010, que bàsicament ho podríem definir com una auditoria molt complerta sobre l’estat dels comptes de la Generalitat de Catalunya, i en aquest cas del que hi havia a data 2010.

Segurament alguns de vostès ja deuen haver pensat  “aquesta diputada convergent torna amb la història del tripartit, i que és culpa de la seva mala gestió”. Doncs no és ben bé així, ja que ara m’estic basant amb xifres analitzades per experts independents, que aquesta és la feina de la Sindicatura.

En aquest informe ens dona tres xifres interessants, però al mateix temps preocupants. La primera es tracta del deute viu consolidat del 2010 que puja la xifra de 31.741M €, una segona és el dèficit públic del mateix any, que és la diferència entre els ingressos i les despeses, i...

Continuar llegint...

Inicio Anterior 1 2 Següent Final