e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

08 de Juny de 2012

Retrets, "Reproches"

No anem bé. L’Estat espanyol està instal·lat en la més absoluta deriva econòmica, amb una crisi duradora que no veu la seva fi, amb uns sectors socials i empresarials fatigats per la duresa d’un dia a dia que ens absorbeix i ens amoïna. To aquest escenari i, què ens trobem al Congrés? Retrets i més retrets.


Que jo sàpiga amb retrets no se solucionen els problemes, ans al contrari, evidencien una manca d’idees i de plantejaments. Amb el retret no reduïrem l’atur, ni injectarem liquiditat als mercats, ni obrirem el crèdit, ni es revitalitzarà l’economia, ni, evidentment, es generarà confiança... res de res. Van passant els dies i el retrets són damunt la taula de manera constant entre PP i PSOE, entre PSOE i PP, entre uns i altres que, en aquest pervers joc de retrets, són el mateix.


Davant d’aquesta realitat, jo vull fer un únic retret: prou retrets! anem per feina! Només es gasta temps, esforços i energia en voler fer veure qui és menys dolent governant. Estem instal·lats en la dialèctica de l’“i tu més” i, mentrestant, cap indicador ens acompanya per ser optimistes.


També CiU, sempre com a responsables criticats, com a justificadors del pactisme, som víctimes permanent de retrets. Retrets per acció, no per omissió, per fer, per construir, per intentar generar sinergies col·lectives més enllà d’estratègies partidistes o personals.


Crec que ens cal reflexionar a tots plegats si la classe política som i serem capaços de passar del retret a la proposta, del retret a l’assumpció d’un rol responsable, del retret a la gestió política, del retret a la dignificació de la nostra feina, del retret a la dialèctica intel·ligent i senzilla de representar sensibilitats diferents amb actituds comunes.


Fora bo que, davant de l’atzucac econòmic, social i polític que patim, canviés l’actitud, el respecte i la voluntat de molts polítics cap a la ciutadania. No podem deixar que aquesta crisi ens passi pel damunt per una nefasta gestió dels retrets que ens aboca encara més a la desafecció i a la indiferència. Hem de tenir clara la immensa responsabilitat que tenim cada dia davant els nostres conciutadans. Si en som realment conscients, farem bé la nostra feina i llavors, només llavors, serem mereixedors de recuperar la confiança de la gent.


Què ens diu el diccionari de la paraula retret-a en la seva accepció adjectiva: Dit d’una persona poc comunicativa (curiós, és un retret en si mateix!).


Marc Solsona Aixalà
Diputat de CiU per Lleida al Congrés dels Diputats
 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
3446
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR