e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

31 de Juliol de 2013

En molt pocs anys hem passat d’entendre la desafecció política com un element reactiu que passa de la indiferència a la indignació, del passotisme a la mobilització  i que posa com a subjecte principal de l’actualitat la política i els polítics.

De fet, hauríem de parlar de la mala política (organitzada molt cops a través dels partits o de moviments ciutadans) i de part de la classe política (l’articulada a través de gent que fruit de la seva mala praxis taquen i empudeguen la resta).

És clar que tot això corre el perill de sobresaturar-nos socialment. És a dir, la sobredosi acumulada de corrupció i presumpta corrupció, la lentitud manifesta de la justícia i les velles i obsoletes estratègies politiques de desgast constant a l’adversari poden generar el col·lapse del sistema actual on la paraula i la democràcia es debilitin massa com per fer entendre a la societat que la política, la bona política, és necessària per gestionar, que la política és una bona eina per fer front a una dura realitat econòmica, social i institucional.

Revisem el model, sí, però no ens el carreguem. Necessitem de la política per ajudar les persones, per legislar pel bé comú, per lluitar també contra la corrupció, per canalitzar els nostres anhels i ideals i per afrontar els reptes col·lectius de la societat.

Encara que sembli una contradicció, la política és part de la solució. Necessitem més política, no necessitem més tecnocràcia. Aprimant la política engreixem les estructures internes de les administracions, donem poder a un model d’administració homogènia i dirigida que no té en compte la voluntat popular, donem poder encobert a una ideologia que es vanta de no tenir ideologia i que així aixafa administrativament allò que ha elegit la ciutadania.

No caiguem en la trampa d’aquells a qui precisament els molesta la política o d’aquells que volen aprofitar-se d’aquest actual descrèdit per fer discursos i propostes que gens afavoreixen a la majoria de la societat.

L’oportunisme i la improvisació ens porten a decisions interessades. La responsabilitat, la valentia i la regeneració ens porten a solucions interessants.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1032
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR